Metsästysampumasäännöt

Metsästysampumasäännöt

Tältä sivulta löydät 1.1.2022 voimaan tulleet ampumakilpailusäännöt. Huom! 1.1.2022 jälkeen tulevat sääntöpäivitykset dokumentissa punaisella ja kommentissa näkyy muutospäivämäärä.

 

Metsästäjäliiton metsästysampumasäännöt 1.1.2022 alkaen 

Metsästysampumasäännöt suomeksi

Jaktskytteregler på svenska (inofficiell översättning)

Sääntömuutokset (Tässä sääntökirjaversiossa muutoskohdat verrattuna 2017 sääntökirjaan korostettuna keltaisella. Voit silmäillä uutta sääntökirjaa ja verrata keltaisten korostusten kohtia vanhaan)

Eräkontti myy  sääntökirjaa hintaan 9,90 € /kpl >> Osta kirja tästä

Pohjoismainen metsästysammunta

Regler för nordiskt mästerskap i jaktskytte 2021-2024

Pohjoismaisten metsästysammuntojen säännöt 2021-2024 (epävirallinen käännös)

 

Eurooppalainen metsästysammunta (combined game shooting)

Combined game shooting rules

Europpalaisen metsästysammunnan säännöt 2022 suomeksi (epävirallinen käännös)

 

Metsästäjäliittoa edustavat toimijat eivät osallistu tapahtumiin, joissa on venäläisiä tai valkovenäläisiä

Metsästäjäliiton hallitus on linjannut, että Metsästäjäliittoa edustavat liiton jäsenet eivät osallistu Suomessa tai ulkomailla liiton tai muiden organisaatioiden järjestämiin toimintoihin tai tapahtumiin, joihin osallistuu venäläisiä tai valkovenäläisiä.

Kevätliittokokouksen yhteydessä 20. huhtikuuta pidetyssä hallituksen kokouksessa hyväksyttiin sääntömuutos metsästysampumasääntöihin. Metsästysampumasäännöistä poistettiin kohta 6. (s.120):  ”Mikäli ulkomaalainen kilpailija ei ole SML:n jäsen, voi hän osallistua kilpailuun, mutta ei kilpaile SM-arvoista. Tällaisen henkilön on kuuluttava oman maansa metsästysammunnasta vastaavaan järjestöön.”

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa SM-kilpailuihin osallistuvien ulkomaalaisten on oltava myös Metsästäjäliiton jäseniä. Jos ulkomaalaisia kilpailijoita on tulossa kilpailuihin, niin heidät on ennen kilpailua otettava esimerkiksi piirien henkilöjäseniksi. Tässä kohtaa piiri voi aina käyttää harkintavaltaa ja valita jäsenensä.

Suomen Metsästäjäliitto korostaa, että liiton metsästysampumasäännöt koskevat vain SM-kilpailuja ja piirit vastaavat piiritason kilpailuista ja edelleen seurat omista kilpailuistaan.