Jäsenmaksupalvelu on entistä monipuolisempi

Jäsenmaksupalvelu on entistä monipuolisempi

Uudessa MetsoRekisterissä on monipuolinen laskutus- ja reskontrajärjestelmä. Aikaisemmin keskitettynä jäsenmaksulaskutuksena tunnettu palvelu on uudessa MetsoRekisterissä nimeltään jäsenmaksupalvelu. Siihen liittyminen on seuroille edelleen vapaaehtoista eli laskuttaminen MetsoRekisterin kautta ei edellytä jäsenmaksupalvelussa mukana olemista.

Muutos Metsästäjäliiton jäsenmaksujen perintään

Metsästäjäliiton jäsenmaksut peritään jatkossa suoraan seuralta. Tämä on seuran kirjanpidon kannalta selkeintä. 
Metsästäjäliiton jäsenmaksulasku tulee piiriltä seuralle kokonaislaskuna, joka koostuu Metsästäjäliiton valtakunnallisesta jäsenmaksusta sekä piirin jäsenmaksuosuudesta kerrottuna seuran jäsenmäärällä.

Esimerkki:
Metsästäjäliiton valtakunnallinen jäsenmaksu 12,50 €
Metsästäjäliiton piirin jäsenmaksuosuus 2,50 € (osuus vaihtelee piireittäin)
Seuran jäsenmäärä 135 henkilöä
Seuralta perittävä Metsästäjäliiton jäsenmaksu 12,50 + 2,50 x 135 = 2025 €  

Seuran tulee omaa jäsenmaksulaskutustaan tehdessä huomioida Metsästäjäliiton jäsenmaksun suuruus, jotta se on mukana jäseneltä perittävän laskun summassa. 

 

Laskuttaminen jäsenmaksupalvelussa

Palveluun on tehty joitakin muutoksia jäsenseuroilta tulleen palautteen perusteella. 

Nämä asiat toimivat kuten ennenkin:

  • Seura luo ja lähettää itse laskut jäsenrekisterissä haluamanaan ajankohtana. Laskulle voi lisätä liittymismaksun, saatetekstin ja liitteitä, esimerkiksi seuratiedotteen.
  • Laskut toimitetaan jäsenelle automaattisesti valitun toimitustavan mukaisesti kirjepostina, sähköpostina tai uusia tapoja Siirtoa, MobilePayta tai eLaskua hyödyntäen. Jäsen voi valita laskun toimitustavan OmaMetso -asiointipalvelusta.
  • Jäsenelle toimitettavassa laskussa on Metsästäjäliiton tilinumero, koska jäsenmaksupalvelun kautta maksetut varat kiertävät Metsästäjäliiton tilin kautta. Näin ollen seuran rekisterin ylläpitäjä voi seurata maksutapahtumia MetsoRekisterissä lähes reaaliaikaisesti. 
  • Metsästäjäliitto tekee jäsenmaksutilitykset seuroille vähintään kahden viikon välein, kuun vaihteessa ja kuun puolivälissä. Yhdistys voi tarkkailla suorituksia ja tilityksiä MetsoRekisterin Raportit-osiossa raportilla Yhdistyksen tilitysraportti.

Uudet toiminnot:

  • Mahdolliset jäsenten laskuttamisesta aiheutuneet postimaksut maksetaan erikseen postituksen yhteydessä. Seuralta ei siis ennen tilityksiä peritä Metsästäjäliiton jäsenmaksua tai mahdollisia postikuluja vaan jäsenen maksamat varat tilitetään kokonaisuudessaan seuralle.
  • Jäsenille menevissä laskuissa on viivakoodit ja niihin on mahdollisuus lisätä seuran oma logo.


Hinta

Jäsenmaksupalvelu on itsessään maksuton ja seuralle tulevat kulut muodostuvat ainoastaan mahdollisista laskujen toimitustavoista. Sähköpostitse lähetettävät laskut ja liitteet ovat maksuttomia.

Paperilaskun postitus Yksipuolisen mustavalkoisen kirjeen hinta postimaksuineen 1,49 €/kpl, lisäsivut 0,13 €/sivu. Tulosteet aina mustavalkoisia.
E-lasku E-laskut 0,75 €/lasku
Siirto 0,62 e/lasku
Mobilepay-lasku Laskun hinta 0,62 €/lasku.
Sähköpostilasku ilmainen
Laskutuslisä Mikäli maksullisten toimitustapojen tulostuserän hinta jää alle 5 euron, veloitetaan lisäksi 1 euron laskutuslisä.


Ulkomaille lähtevistä paperilaskuista veloitetaan 0,62 e lisäkulu / lasku.


Liittyminen

Mikäli seura haluaa mukaan jäsenmaksupalveluun, liittyminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta.

Liittyminen tapahtuu menemällä seuran asiakaskortille. Asiakaskortille pääsee Jäsenyhdistykset -osiosta klikkaamalla seuran nimeä tai kirjoittamalla seuran nimen sivun yläosassa olevaan pikahakukenttään.

Klikkaa seuran omalla asiakaskortilla Muokkaa -painiketta. Klikkaa aukeavalla sivulla "Kuuluu jäsenmaksupalveluun" päälle. Muista tallentaa muutokset sivun alalaidasta.

Laskuttaminen (ei jäsenmaksupalvelussa)

  • Mikäli seura ei ole mukana jäsenmaksupalvelussa, tulee jäsenille toimitettaviin laskuihin seuran oma tilinumero. Laskuissa on viivakoodit ja niihin on mahdollisuus lisätä seuran oma logo. 
  • Seura luo ja lähettää itse laskut jäsenrekisterissä haluamanaan ajankohtana. Laskulle voi lisätä liittymismaksun, saatetekstin ja liitteitä, esimerkiksi seuratiedotteen.
  • Laskujen  toimitustapana on tulostuksen ja sähköpostin lisäksi ainoastaan kirjeposti. Mahdolliset jäsenten laskuttamisesta aiheutuneet postimaksut maksetaan suoraan postituksesta vastaavalle yritykselle.
  • Laskujen maksutapahtumat eivät päivity MetsoRekisteriin automaattisesti. 

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

MetsoRekisteri
MetsoRekisterin asiakaspalvelu
010 325 5959