Metsästys­ammunnan ABC

Metsästys­ammunnan ABC

Metsästysammunnan ABC
Metsästysammunnan ABC -koulutuksessa opit turvallisen aseenkäsittelyn ja ammunnan perusteet.

Metsästysammunnan ABC -koulutuksessa opit ampumisen perusasiat heti oikein. Koulutus on kehitetty juuri tutkinnon suorittaneille tai muuten vähän ampuneille metsästäjille.

Koulutukseen voi osallistua myös ennen metsästäjätutkinnon suorittamista. Osallistujalla ei tarvitse olla omia aseita. Koulutuksesta on hyvä jatkaa kohti itsenäistä rataharjoittelua. 

 

Tutustu etukäteen netissä

Ennen varsinaista koulutusta voit tutustua ennakkoon sähköisiin materiaaleihin ja lukea Metsästysammunnan ABC -oppaan näköisversiota 

Katsoa koulutusvideoita Youtube-kanavallamme

Tutustua turvallisuusohjeisiin

Koulutuskalenterista voit etsiä itsellesi sopivan koulutuksen ja ilmoittautua siihen.

Tulosta lyhyt esite ABC-koulutuksesta.

Tutustu myös Ammunan ABC koulutusmaksujen peruutusehtoihin.

Käytännössä oppimista

Ratakoulutus kestää yhteensä noin kuusi tuntia, ja se on jaettu kahteen osaan. Haulikko-osio kestää kolme tuntia ja siinä käydään läpi muun muassa silmän hallitsevuus, osumakuvion ampuminen ja sen tarkastelu, paikallaan olevaan maaliin ampuminen sekä liikkuvaan ja lentävään maaliin ampuminen. Jos sinulla on jo oma haulikko, voit käyttää sitä koulutuksessa. Samalla voit saada hyviä vinkkejä sen sovittamisesta juuri sinulle. 

Kivääripuolella kesto on myös kolme tuntia, ja opetus keskittyy aseen kohdistamiseen, kasan ampumiseen sekä paikallaan olevan ja liikkuvan maalin ampumiseen. Koulutuksessa opetellaan myös erilaisten ampumatukien käyttöä. Kiväärirastit ammutaan pienoiskiväärillä. Pienoiskivääri valittiin koulutusaseeksi sen pienen rekyylin vuoksi. Se on kuitenkin ruutiase, johon pätevät samat lainalaisuudet kuin varsinaiseen metsästyskivääriin.

Koulutuksessa keskitytään myös turvallisuusasioiden huomioon ottamiseen ampumaradalla, kuten suojien käyttö, sormi- ja piippukontrolli sekä esimerkiksi aseen kuljetus radalla.

 

Metsästysampumakortti

Koulutuksen käyneet saavat postissa luottokorttikokoa olevan Metsästysampumakortin. Korttia kannattaa näyttää esimerkiksi hakiessaan metsästysseuran jäsenyyttä. Eikä kortti varmasti ole ainakaan haitaksi aselupaa hakiessasi.

Varsinainen harjoittelu alkaa koulutuksen jälkeen. Kuudessa tunnissa ei kukaan opi mestariampujaksi. Koulutus on kuitenkin lähtölaukaus rataharjoittelulle, joka on lopulta on ainut oikea tie kehittyä metsästysampujana. Olemme huomanneet, että uuden metsästäjän kynnys tulla radalle on yllättävän korkea. Metsästysammunnan ABC -koulutus madaltaa rimaa huomattavasti.  

 

Ilmianna ampumaratasi koulutuskäyttöön!

Metsästäjätutkintoja suoritetaan eniten pääkaupunkiseudulla. Uudenmaan ampumaradat ovat kovassa käytössä, ja rata-aikoja koulutuksille on vaikea saada. Metsästäjäliitto etsiikin sopivia ratoja Metsästysammunnan ABC -koulutuksia varten. Meillä on useita kouluttajia ja tarvittava kalusto, mutta radat puuttuvat. Jos sinulla on tiedossasi rata, jota voisi käyttää koulutuksiin, niin ota yhteyttä Jussi Partaseen.

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Jussi Partanen
Jussi Partanen
metsästysampumapäällikkö
+358 40 845 1572