Suomea puhuttaa parhaillaan Pohjois-Savon metsästysrikosvyyhti. Oikeuslaitos arvioi tekijöiden syyllisyyden. On tärkeää muistaa, että yksittäinen rikos ei saa leimata koko metsästäjäkuntaa.

Suomen Metsästäjäliitto edellyttää laillista metsästystä

11.02.2025 18:22
Suomea puhuttaa parhaillaan Pohjois-Savon metsästysrikosvyyhti. Oikeuslaitos arvioi tekijöiden syyllisyyden. On tärkeää muistaa, että yksittäinen rikos ei saa leimata koko metsästäjäkuntaa.

Pohjois-Savon metsästysrikosvyyhtiä käsitellään parhaillaan oikeudessa. Suomen Metsästäjäliitto pitää julkisuudessa esitettyjä tietoja teosta äärimmäisen vakavina. Liitto kuitenkin korostaa, että kyseinen rikosepäily laajuudestaan huolimatta on yksittäinen tapaus. 

Liitto on koko olemassaolonsa ajan edistänyt järjestäytyneen metsästyksen periaatteita, metsästyslain noudattamista ja metsästyskulttuurin kehittämistä. 

"Metsästäjien yhteisö ja Suomen Metsästäjäliitto eivät hyväksy laittomuuksia, eikä niitä tule hyväksyä liiton toiminnassa tai sen 2 700 jäsenmetsästysseurassa. Haluan myös korostaa sitä, että myös metsästäjiä koskevan uutisoinnin ja keskustelun tulee olla asiallista eikä edellä mainitun Pohjois-Savon tapauksen perusteella tule yleistää rikollisen toiminnan koskevan kaikkia noin 300 000 metsästäjää”, toteaa Metsästäjäliiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Lampinen.

Metsästyksen etua voi edistää vain laillisella toiminnalla ja järjestäytymällä, esimerkiksi liittymällä metsästäjien etujärjestöön, Suomen Metsästäjäliittoon. 

”Metsästyksen hyväksyttävyys on tärkeä osa vaikuttamistyötämme. Siinä olemme onnistuneet, sillä 88 % suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti tai neutraalisti. Ne, jotka tietoisesti rikkovat metsästyslakia, vaarantavat metsästyksen hyväksyttävyyden ja vahingoittavat koko metsästäjäkuntaa”, sanoo liiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola.

Suomen Metsästäjäliittoon kuuluu 147 000 metsästäjää, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Metsästäjäliiton kevätliittokokous 2023 muistutti kannanotossaan, että liitto ei hyväksy laittomuuksia.

Jo liittoa perustettaessa 1920-luvulla maatamme kiersi metsästyksenhoidon neuvojia ja -tarkastaja, jotka veivät valistusta metsästäjien keskuuteen. Tuloksia syntyi, kun metsästysseuroille saatiin laadittua mallisääntöjä ja erilaisia riistanhoidon oppaita valistukseksi.

Metsästämisen etiikasta voit lukea lisää täältä.

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Petteri Lampinen
Petteri Lampinen
puheenjohtaja
+358 400 555 790
Jaakko Silpola
Jaakko Silpola
toiminnanjohtaja
+358 50 406 4836