Metsästysseuratoiminnassa ansioituneita jäseniä voi nyt muistaa uudella kultaisella ansiomerkillä.

Uusi ansiomerkki seuratoiminnasta palkittaville

09.02.2024 15:04
Metsästysseuratoiminnassa ansioituneita jäseniä voi nyt muistaa uudella kultaisella ansiomerkillä.

Metsästäjäliitolla on jo pitkään ollut tarjolla erilaisia mahdollisuuksia palkita metsästysseurojen ansioituneita jäseniä. Metsästysseuratoiminnan huomionosoitusmerkit ovat kuitenkin käytännössä päättyneet hopeiseen ansiomerkkiin, sillä kultaisen saamiseen on vaadittu laajempaa valtakunnallista tai liittotason toimintaa. 

Jäseniltä on yhä useammin tullut toiveita kultaiselle merkille, jonka voisi jakaa seuratoiminnassa ansioituneille. Toiveisiin on nyt vastattu, sillä Metsästäjäliitto on lanseerannut seuratoiminnan kultaisen merkin. Sen jakamisesta päätetään piiritasolla.

Korkeamman tason, eli liittotason toiminnasta myönnettävä kultainen ansiomerkki on siis edelleen myös olemassa, ja se myönnetään hieman mutkikkaamman menettelyn jälkeen piirin tai liittohallituksen jäsenen esityksestä liiton ansiomerkkityöryhmässä. 

Seuratoiminnan kultainen ja hopeinen ansiomerkki sekä pronssinen, hopeinen ja kultainen riistanhoidon ansiomerkki myönnetään sen sijaan suoraviivaisemmin piirissä metsästysseuran esityksestä.

Lisäksi seura voi huomioida jäseniään omalla päätöksellään ansiokirjoilla. Ansiokirjoja voi tilata Eräkontista osoitteesta erakontti.fi

Ansiomerkkisääntöihin ja niiden myöntöperusteisiin voi tutustua tarkemmin sivuilla metsastajaliitto.fi/seuroille/palvelut-seuroille/ansiomerki

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Teemu Simenius
Teemu Simenius
järjestöpäällikkö
+358 50 331 5330
seuratoiminta, lakiasiat