Etäkokoustyökaluja

Etäkokoustyökaluja

Etäkokouksien pitämistä varten löytyy monipuolisesta erilaisia työkaluja, joiden avulla kokouksen järjestäminen onnistuu ja jopa äänestäminen pystytään hoitamaan etänä. Tämä vaatii työkalujen yhteiskäyttöä, mutta pienen harjoittelun avulla näitä työkaluja oppii käyttämään.

Olemme listanneet erilaisia työkaluja, joiden avulla etäkokouksen pitäminen onnistuu:

 

Videoneuvottelu työkalut


Microsoft Teams

Teams on Microsoftin tarjoama videokokous työkalu, jonka avulla onnistuu etäkokouksen järjestäminen. Teams on maksuton ottaa käyttöön, mutta käyttöönotto vaatii hotmail, live yms. Microsoft tilin luomista. Teamsin ilmaisessa versiossa on mahdollista luoda kokouskutsuja itse, mutta kokouksen enimmäispituus on vain 60 minuuttia ja osallistujakapasiteetti 300 osallistujaa. Hankkimalla Microsoft 365 Business basic lisenssin (4,20€/kk alv. 0%), osallistujakapasiteetti on 300 osallistujaa, mutta kokouksen enimmäispituus kasvaa 24 tuntiin.

Kokoukseen kutsutuilla osallistujilla ei tarvitse olla Microsoft 365 Business lisenssiä hankittuna tai hotmail tiliä, vaan kokoukseen järjestäjällä olisi suositeltavaa olla Microsoft 365 Business lisenssi hankittuna.

Lisätietoa Teams palvelusta löydät osoitteesta: https://www.microsoft.com/fi-fi/microsoft-teams/compare-microsoft-teams-options

 

Google Meet

Meet on Google tarjoama videokokous työkalu, jonka avulla onnistuu etäkokouksen järjestäminen. Google Meet on maksuton ja käytettävissä jos olet luonut Gmail sähköpostilaatikon itsellesi. Maksuttomassa versiossa on mahdollista luoda kokous, jonka enimmäispituus on 60 minuuttia ja osallistujakapasiteetti 100 osallistujaa. Google tarjoaa myös maksullista Google Workspace versioita, jossa osallistujia voi olla esim. Essentials lisenssissä 150 osallistujaa ja kokouksen voi kestää enintään 300 tuntia.

Kokoukseen kutsutuilla osallistujilla ei tarvitse olla Google Workspace lisenssiä hankittuna tai Gmail tiliä, vaan kokoukseen järjestäjällä olisi suositeltavaa olla Google Workspace lisenssi hankittuna.

Lisätietoa Goole Meet ja Workspace palvelusta löydät osoitteesta: https://workspace.google.fi/intl/fi/

 

Laitteet

Jotta etäkokoukseen osallistuminen onnistuu sinulla tulee olla:

  1. Internet yhteys
  2. Kuulokemikrofoni (Huom. kannettavissa tietokoneissa mikrofoni löytyy yleisesti valmiina)
  3. Linkki etäkokoukseen

 


Äänestäminen
 

äänestyskoppi.fi

Äänestyskoppi.fi on sähköisen äänestämisen palvelu, jolla onnistuu mm. suljetun lippuäänestyksen järjestäminen sähköisesti. Palvelussa voi järjestää äänestyksiä, joihin on määritelty valtakirjan pakollisuus. Sähköinen äänestäminen tapahtuu sähköpostin avustuksella ja ennen äänestämistä tulisi äänioikeutettujen sähköpostiosoitteet olla tiedossa.

Äänestyskoppi.fi palvelu maksaa esim. perusäänestyksen osalta 3,99 €/äänestys + 0,30 €/äänestäjä. Hinnat sisältävät ALV.

Lisätietoa palvelusta löydät osoitteesta: https://aanestyskoppi.fi/

 

Etäkokoukseen osallistuminen

Vaikka olisit kokenut etäkokoustaja, kannattaa tutustua Metsästäjäliiton laatimiin kokousohjeisiin. Ohjeet kattavat mm. osallistujan kokouskäytännöt. 

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Antti Lehtisalo
Antti Lehtisalo
ICT-suunnittelija
+358 40 501 9061
ICT-tuki