Ulkomaalaiset metsästäjät Suomessa

Kuva: Kimmo Pöri

Täältä löydät tietoa siitä, mitä lupia ulkomailta tuleva metsästäjä tarvitsee metsästykseen ja aseen tuomiseen.

1. Suomalaisen metsästyskortin saa RHY:stä

Ulkomaalainen metsästäjä tarvitsee vierailunsa ajaksi suomalaisen metsästyskortin. Kortin myöntää RHY:n toiminnanohjaaja, kun hänelle esittää metsästyskortin jäljennöksen tai selvityksen, että henkilöllä on metsästysoikeus kotimaassaan. Mikäli hyväksyttävää selvitystä ei ole, hänen on suoritettava metsästäjätutkinto.

Katso alueesi RHYn toiminnanohjaajan yhteystiedot riista.fi yhteystietohausta.

Suomen riistakeskus on koonnut lupien hankkimisesta kattavan tietopaketin. Paketti on tarjolla myös ruotsin-, englannin- ja saksankielellä:

Suomi riistamaana (pdf)
På jakt i Finland (pdf)
Hunting in Finland (pdf)
Finnland als Jagdland (pdf)

2. Hirvieläinten ja karhun ampumakoetodistuksen saa RHY:stä

Suomalaiseen hirvieläin- tai karhujahtiin osallistuvalla ulkomaalaisella on oltava kotimaassaan oikeus metsästää vastaavaa riistaa. RHY:n toiminnanohjaaja kirjoittaa ulkomaisen todistuksen perusteella vieraalle ampumakoetodistuksen.

Mikäli vieraalla ei ole vastaavaa todistusta, voidaan sopia mahdollisuus ampua hirvi- tai karhukoe. Tiedustele asiaa RHY:n toiminnanohjaajalta.

3. Aseen tuominen Suomeen

Aseen tuomisesta Suomeen saat tietoa tullin sivuilta. EU-maan kansalainen tarvitsee aseen maahantuomiseen metsästysmatkaa varten Euroopan ampuma-asepassin ja kirjallisen kutsun metsästystapahtumaan.

Kaikkien asettaan maasta toiseen kuljettavien EU:n kansalaisten kannattaa hankkia Euroopan ampuma-asepassi. Lisää tietoa asepassista saat poliisin sivuilta.