Jäsenyyden päättäminen ja jäsenlajin vaihtaminen

Jäsenyyden värikoodit rekisterissä

Tehdessäsi hakuja rekisterissä yläreunan pikahaulla (”Hae henkilöitä tai organisaatioita”) näet nimen perässä olevilla värikoodeilla, onko jäsenyys voimassa vai ei.

• Mikäli jäsenyys on voimassa, on jäsennumeron perässä vihreä ympyrä.

• Mikäli jäsenyys ei ole voimassa, on jäsennumeron perässä punainen ympyrä.

Ei voimassa

• Mikäli henkilöä ei ole rekisterissä, tai mikäli jäsenyys ei ole voimassa, ja henkilö on liiton toimesta merkitty poistetuksi rekisteristä, ei henkilöä löydy pikahaulla.

Ei löydy

• Löydät kuitenkin poistetut henkilöt rekisteristä painamalla pikahaun oikealta puolelta suurennuslasikuvakkeesta.

Suurennuslasi

• Avautuvassa Laajennetussa haussa hae henkilön nimellä sekä ruksittamalla hakuehto ”Hae myös poistetut”.

Hae poistetut

Vastaavasti henkilöiden asiakaskorteilla näet henkilön jäsenyyden tilan nimen alapuolelta.

• Voimassa olevilla jäsenillä jäsenlaji näkyy vihreässä laatikossa ja mahdollinen voimassaoleva luottamustoimi sinisessä laatikossa.

Jäsenyys voimassa

• Mikäli henkilöllä ei ole voimassaolevaa jäsenyyttä, on tila nimen alla tyhjä.

Ei jäsenyyksiä

• Mikäli henkilö on liiton toimesta merkitty poistetuksi, näkyy nimen alla harmaa laatikko ”Poistettu”.

Poistettu jäsen

Jäsenyyden päättäminen

Jäsenyyden päättäminen tapahtuu merkitsemällä jäsenyyden päättymispäivä ja erosyy henkilön jäsenyystiedoissa.

1. Etsi henkilö rekisteristä.
  2. Kun olet henkilön asiakaskortilla, siirry Jäsenyydet-välilehdelle. Paina kynäkuvaketta jäsenyysrivin oikeassa laidassa muokataksesi jäsenyyttä.

Jäsenyydet         Muokkaa

Huom. Mikäli henkilö on Poistettu-tilassa, ei kynäkuvake näy yhdistystason käyttäjille, etkä pääse muokkaamaan jäsenyyksiä. Tässä tapauksessa ota yhteys Kehätiedon asiakaspalveluun.

1. Merkitse jäsenyydelle päättymispäivä ja erosyy. Paina lopuksi Tallenna.

Päättymispäivä

Mikäli merkitset jäsenyyden päättymispäivän kuluvalle päivälle, on jäsenyys vielä kuluvan päivän voimassa. Mikäli teet laskutusajon kuluvana päivänä, tulee henkilö vielä laskutusajoon mukaan.
Seuraavana päivänä jäsenyys on päättynyt, eikä henkilö enää poimiudu mukaan laskutusajoon tai yhdistyksen jäsenluetteloon.
Jäsenyyden voi poistaa myös heti, mutta eron syy tulee olla "luotu virheellisesti"

Mikäli olet jo laskuttanut päättyvän jäsenyyden kuluvalta vuodelta MetsoRekisterissä, muista hyvittää avoimena oleva lasku myyntireskontrassa.
Toimi näin:

1. Siirry rekisterin vasemmasta sivupalkista myyntireskontraan.
  2. Hae jäsenen lasku esimerkiksi asiakkaan nimellä tai hakemalla kaikki Avoin/Erääntynyt/Maksumuistutus/Maksuhuomautus -tilaiset laskut ja etsimällä jäsenen lasku listalta.
  3. Klikkaa laskunumeroa. Avautuvan sivun alalaidasta löydät sinisen painikkeen Hyvitä, paina painiketta. Hyvittäminen luo hyvityslaskun, joka kumoaa alkuperäisen laskun. Alkuperäiselle laskulle ei siis enää odoteta suoritusta.

Mikäli jäsen on jo maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun, eikä erosyynä ole jäsenen menehtyminen, voit kysyä haluaako hän saada jäsenedut vielä kuluvan vuoden loppuun. Tällöin eropäivä merkitään ennakkoon vuoden viimeiselle päivälle rekisterissä.

Jäsenlajin vaihtaminen

Mikäli jäsenen jäsenlaji muuttuu (esimerkiksi koejäsenestä jäseneksi tai jäsenestä kunniajäseneksi), täytyy aiempi voimassa oleva jäsenyys ensin päättää.
Voit joko toimia kuten edellä on jäsenyyden päättäminen ohjeistettu, tai antaa rekisterin tehdä jäsenyyden päättäminen puolestasi uutta jäsenyyttä luodessa.

1. Etsi henkilö rekisteristä.
  2. Kun olet henkilön asiakaskortilla, siirry Jäsenyydet-välilehdelle. Paina +-kuvaketta lisätäksesi uuden jäsenlajin henkilölle.

Jäsenyydet         Lisää jäsenyys

Huom. Mikäli henkilö on Poistettu-tilassa, ei +-kuvake näy yhdistystason käyttäjille, etkä pääse muokkaamaan jäsenyyksiä. Tässä tapauksessa ota yhteys Kehätiedon asiakaspalveluun.

1. Merkitse Jäsenlaji ja Jäsenyyden alkupäivämäärä. Paina Tallenna.

Jäsenlaji

• Mikäli olet käynyt aiemman ohjeen mukaisesti päättämässä aiemman jäsenyyden, on uusi jäsenyys tallentunut, ja henkilö löytyy nyt jäsenluettelosta oikealla jäsenlajilla.
  • Mikäli et käynyt ensin päättämässä aiempaa jäsenyyttä, antaa rekisteri ilmoituksen:

”Taholla on jo jäsenyys valittuun yhdistykseen annetulla aikavälillä. Jos jatkat, päätetään henkilön vanha jäsenyys yhdistykseen, ja henkilölle luodaan uusi jäsenyys annetuilla tiedoilla. Anna sivun lopussa suostumuksesi vanhan jäsenyyden päättämiselle.”

Sivun alareunassa valitse varmennuksessa Kyllä, jos haluat päättää vanhan jäsenyyden. Paina sitten Tallenna.

Suostumus

1. Rekisteri on päättänyt edellisen jäsenyyden ja jättänyt uuden jäsenyyden voimaan. Saat jäsenyyshistorian näkyviin, kun painat Tiimalasikuvaketta Jäsenyydet-välilehdellä.

Jäsenyys historia