Viikonloppuna järjestetty pienpetopyynnin joukkuekilpailu näytti yhteistoiminnan tehon käytännön luonnonhoidossa.

Tehokasta luonnonhoitotyötä pienpetopyynnin joukkuekilpailussa

10.02.2020 13:21
piirretty supikoira
Viikonloppuna järjestetty pienpetopyynnin joukkuekilpailu näytti yhteistoiminnan tehon käytännön luonnonhoidossa.

Viikonloppuna järjestetty pienpetopyynnin joukkuekilpailu Häijäässä, Sastamalassa näytti yhteistoiminnan tehon käytännön luonnonhoidossa. Perjantai-illasta sunnuntaille kestäneessä joukkuekilpailussa 17 joukkuetta poistivat kilpailualueilta peräti 422 supikoiraa, joitakin minkkejä sekä lisäksi kotoperäisiä pienpetoja. Mukana talkoissa oli yli 300 metsästäjää ja 400 koiraa, mikä mahdollisti poikkeuksellisen tehokkaan toiminnan.

Häijään kilpailut

Tapahtuman järjestäjä Sakari Paunila Nokian Sarkolasta on aktiivisen luonnonhoidon edistäjä, metsästäjä ja alueen pitkäaikainen puuhamies. Kolmatta kertaa järjestetyssä kisassa saaliin päätyminen hyötykäyttöön on aina varmistettu asiallisesti.

- Tällä kertaa saalis päätyy Kemiön perinnenahkurikouluun, jossa nahat hyödynnetään, Paunila selvittää.

Sosiaalisessa mediassa asiatonta kommentointia

Ainoa negatiivinen piirre suurta julkisuutta saavuttaneessa, muilta osin positiivisessa ja hyvähenkisessä tapahtumassa, oli sosiaalisessa mediassa paikoin varsin loukkaavaksi ja asiattomaksi kehkeytynyt kommentointi tapahtuman järjestäjiä ja osallistujia kohtaan.

Metsästäjäliitto tuomitsee uhkaavan kielenkäytön sekä henkilöön kohdistuvan maalittamisen ja haluaa muistuttaa, että Suomen luontoon kuulumattomien vieraspetojen poistolla on luonnon monimuotoisuudelle tutkimuksilla todistettu hyötyvaikutus.

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ere Grenfors
Ere Grenfors
luonnon- ja riistanhoitopäällikkö
+358 50 569 8916
seuratoiminta, lakiasiat

Lue myös Jahtimedian ja Suomen Luonnon blogit: Tehopyyntitapahtumat – vieraspetokurin uusi normaali?