Uhkaava tilanne sattui syyskuun 9. päivänä 2024 aamupäivällä Mynämäellä, kun Ulla Maaniitty kohtasi koiransa Onnin kanssa kaksi isokokoista sutta, joista toinen ilmestyi vain kolmen metrin päähän heistä.

Sudet saartoivat Ullan ja koiran Mynämäellä

13.09.2024 10:29
Uhkaava tilanne sattui syyskuun 9. päivänä 2024 aamupäivällä Mynämäellä, kun Ulla Maaniitty kohtasi koiransa Onnin kanssa kaksi isokokoista sutta, joista toinen ilmestyi vain kolmen metrin päähän heistä.

Haja-asutusalueella sijaitsevan kotinsa läheisyydessä sienessä ollut Ulla Maaniitty kertoo sekarotuisen koiransa Onnin käyttäytyneen ennen susien kohtaamista varsin omituisesti. Koira haisteli tarkoin jokaisen oksan ja puun, joita heidän kotimatkansa varrelle osui.

– Oltiin ihan kotitien tuntumassa noin sadan metrin päässä kotoa, kun yhtäkkiä eteemme pöllähti susi, ja takanamme vähän kauempana näkyi toinen susi, hän kuvailee.

– Onni tuli välittömästi ihan kiinni jalkoihini, oli hiljaa ja tärisi kauttaaltaan eikä tehnyt mitään. Oltiin siinä kumpikin jähmettyneinä paikoillaan. Ensin kehotin susia painumaan matkoihinsa kovalla äänellä, ja kun se ei tehonnut, niin aloin kirkumaan. Joko kirkuminen tai onneksemme samaan aikaan ohi ajanut auto pelästytti sudet, Ulla Maaniitty kertaa yhä selvästi järkyttyneenä uhkaavaa kohtaamista susien kanssa.

Tilanteen lauettua Maaniitty uskaltautui soittamaan hätäkeskukseen omalta pihaltaan, jossa vasta koki olleensa turvassa.

– Pelkäämme nyt molemmat koirani kanssa liikkua ulkona. Se oli järkyttävä kokemus. Illalla viimeisenä se on mielessä ja aamulla ensimmäisenä, hän sanoo vakavana.

Maaniityn naapurustossa asuu lapsiperheitä ja kyläläisillä on myös kotieläimiä. Myös heidän puolestaan Maaniitty toteaa olevansa huolissaan. Kylätien varrella on taloja vieri vieressä, ja siitä on noin 14 kilometriä Mynämäen keskustaan.

 

Toimi näin suurpedon uhatessa

Mikäli suurpeto uhkaa sinua, poliisi ohjeistaa toimimaan näin:
Jos havaitset suden, karhun tai muun suurpedon kotisi ympäristössä tai asutuksen lähellä tai jos peto uhkaa sinua suoraan, soita hätänumeroon 112. Hakeudu suojaan sisätiloihin. Seuraa mahdollisuuksien mukaan, mihin eläin lähtee liikkumaan.”
Lähde:
https://poliisi.fi/suurpetoasiat

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Jaakko Silpola
Jaakko Silpola
toiminnanjohtaja, viestintäpäällikkö
+358 50 406 4836