Metsästysmuseo ottaa vastaan muistoja ja materiaalia peijaisista ja muista metsästäjien juhlista.

Metsästysmuseo kerää juhlaperinteisiin liittyvää muistitietoa

17.08.2021 06:00
Metsästysmuseo ottaa vastaan muistoja ja materiaalia peijaisista ja muista metsästäjien juhlista.

Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Metsästäjäliitto järjestävät suomalaisen metsästysjuhlaperinteen muistitiedon keruun 21.7.31.12.2021. Metsästäjien juhlamuistoja ei ole aiemmin kerätty varta vasten suunnatulla keruulla.

Suomalaisilla metsästäjillä on omat juhlansa: peijaiset, metsästysseurojen juhlat, juhlajahdit ja monenlaiset omat pienet ja suuret juhlatapahtumat. Peijaisista, joita metsästysseurat alkoivat 1950-luvulla järjestää jäsenilleen ja maanomistajille, kehittyi tärkeä osa suomalaista juhlaperinnettä ja erävuoden kiertoa. Useimmat Suomen noin 4 000 metsästysseurasta juhlivat tasavuosien täyttymistä ja moni viettää juhlia vuosittain.

– Peijaiset ovat edelleen monilla alueilla vuoden merkittävin tapahtuma, joka kokoaa kyläyhteisön jäsenet samaan tilaisuuteen, toteaa keruun suojelija, eräneuvos Juha K. Kairikko.

Keruu on kaikille metsästäjille ja metsästysseuroille avoin. Ei tarvitse olla myöskään metsästäjä vastatakseen keruuseen, onhan kaikilla peijaisiin ja juhliin osallistuneilla muistonsa.

Keruu kuuluu osana 100 vuotta täyttävän Suomen Metsästäjäliiton juhlavuoden tapahtumiin.

Keruussa tavoitellaan kirjoitettuja muisteluita, kuvia, videoita, äänitteitä, ohjelmalehtisiä, puheita, tai vaikka juhlalaulujen sanoituksia. 

Voit vastata Suomen Metsästysmuseon kotisivuille sijoitetulla vastauslomakkeella, sähköpostilla pekka.allonenatmetsastysmuseo.fi (subject: Peijaiset)  tai lähettämällä vastauksen postiosoitteeseen Suomen Metsästysmuseo, Tehtaankatu 23 A 11910 Riihimäki. Lisää kuoreen tai sähköpostin aihekenttään ”Peijaiset”.

Metsästysmuseon Amanuenssi Pekka Allonen, keräyksen suojelija Juha K. Kairikko sekä Metsästäjäliiton Jaska Salonen kertovat perinnekeruusta:

 

Lue lisää keruuohjeista sekä luovutetun aineiston arkistointi- sekä käyttö- ja julkaisuoikeudesta (pdf).

Lisätietoja:

Amanuenssi Pekka Allonen

pekka.allonenatmetsastysmuseo.fi

045 170 1585

 

Yhteyspäällikkö Jaska Salonen

jaska.salonenatmetsastajaliitto.fi

040 561 5076

 

Viestintäsuunnittelija Jouni Partanen

jouni.partanenatmetsastysmuseo.fi

050 321 5259