Metsästäjäliitto on myöntänyt vuoden 2024 Wadén-palkinnon toimittaja Pekka Ervastille. Tunnustus myönnetään vuosittain taholle, joka on merkittävästi edistänyt metsästystä tai riistanhoitoa.

Metsästäjäliitto myönsi Wadén-palkinnon toimittaja Pekka Ervastille

24.01.2024 12:49
Metsästäjäliitto on myöntänyt vuoden 2024 Wadén-palkinnon toimittaja Pekka Ervastille. Tunnustus myönnetään vuosittain taholle, joka on merkittävästi edistänyt metsästystä tai riistanhoitoa.

Metsästäjäliiton hallituksen puheenjohtaja Tuomas Hallenberg perustelee valintaa seuraavasti: "Pekka Ervastin ajatukset sanottuna tai kirjoitettuna kiinnostavat, innostavat ja joitakin jopa pelottavat. On hienoa nähdä, kuinka journalismin ammattilainen kuvaa eränkäyntiä ja luontoa syvällisen vakuuttavasti. Ervastin teksteistä näkee, että hän on todellinen metsästäjä."

Pekka Ervasti kommentoi saamaansa palkintoa: ”On syytä panna ilolla merkille, että tällainen tunnustuspalkinto on ylipäätään luotu. Se viestittää, että mietimme ja puntaroimme metsästystä laajempana ilmiönä kuin pelkkänä jahtina.”

”Metsästys ei todellakaan ole vain saaliin jahtaamista. Se on paljon kokonaisvaltaisempi kokemus, johon liittyvät luonto, riistanhoito ja tietysti ystävät – siihen joukkoon luen tietysti myös metsästyskoirat. Metsästys on yhteistyötä yli monien sellaisten rajojen, jotka meitä ihmisiä ehkä erottavat ns. arkielämässä. Metsästys on demokraattista ja tasa-arvoista. Jahdissa heitetään tittelit pois ja säännöt koskevat jokaista”, Ervasti muistuttaa metsästyksen moninaisuudesta.

Pekka Ervasti vastaanotti Wadén-palkinnon Oulussa Riistapäivien yhteydessä 24. tammikuuta 2024. Wadén-palkinto sisältää tuhannen euron rahapalkinnon sekä kunniakirjan. Wadén-palkinto on nimetty Daniel Johannes Wadénin mukaan. Wadén oli erittäin innokas metsästäjä ja riistanhoidon puolestapuhuja ja myös Metsästäjäliiton ensimmäinen puheenjohtaja. Testamenttinsa kautta hän on ollut pitkään myös Metsästäjäliiton toiminnan tärkeä rahoittaja.

Kuva: Toimittaja Pekka Ervasti sai Metsästäjäliiton metsästyksen edistämistä koskevan Wadén-palkinnon Riistapäivillä 23. tammikuuta 2024. Puheenjohtaja Hallenberg vasemmalla ja toiminnanjohtaja Jaakko Silpola oikealla.

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Tuomas Hallenberg
Tuomas Hallenberg
puheenjohtaja
+358 40 528 6069