Open Air Group -konserniin kuuluvat Ultracom ja Tracker ovat yhteisesti kehittäneet susihavaintojärjestelmän, joka toimii Ultracom NEXT ja Tracker TH6 -mobiilisovelluksissa. Asiasta tiedotettiin 10.11.2021.

Koiratutkiin susien havaintojärjestelmä

10.11.2021 11:50
Open Air Group -konserniin kuuluvat Ultracom ja Tracker ovat yhteisesti kehittäneet susihavaintojärjestelmän, joka toimii Ultracom NEXT ja Tracker TH6 -mobiilisovelluksissa. Asiasta tiedotettiin 10.11.2021.

Yritystiedotteen mukaan kehitetty Susi-Safety järjestelmä on käyttäjien havaintoihin ja informaatioon perustuva järjestelmä. Jokainen Ultracom- tai Tracker- ohjelmiston käyttäjä näkee muiden käyttäjien järjestelmään syöttämät havainnot omassa matkapuhelimessaan.

Susihavainto voidaan myös vahvistaa toisen käyttäjän toimesta, jolloin tehdyn havainnon luotettavuus kasvaa. Susivaroitus näytetään eri värein sen mukaan, kuinka tuoreesta ja vahvasta havainnosta on kysymys.

Susihavaintoa ei voi tehdä etäältä, ainoastaan kahden kilometrin säteellä omasta sijainnista.

Ultracomissa ja Trackerissa myös henkilö- ja koiraturvallisuussovellukset

Henkilö-Safety näyttää anonyymisti karttasovelluksessa kahden kilometrin säteellä käyttäjästä olevat henkilöt, joilla on Ultracom tai Tracker -sovellus matkapuhelimessa. Ominaisuuden toiminta vaatii, että sekä näytettävällä kohteella että käyttäjällä on sovelluksessa Safety-ominaisuus päällä. Toiminnon avulla metsästäjät näkevät muut alueella mahdollisesti liikkuvat metsästäjät kahden kilometrin säteellä. Vastaavalla tavalla muut luonnossa liikkujat näkevät alueella mahdollisesti liikkuvat metsästäjät. Tämä lisää kaikkien luonnossa liikkujien turvallisuutta.

Koira-Safety näyttää kartalla anonyymisti käyttäjästä kahden kilometrin säteellä liikkuvat koirat, joilla on Ultracom-, Tracker- tai B-bark -koiratutka. Ominaisuus vaatii, että koiran ohjaaja on kytkenyt matkapuhelimen sovelluksessa koiralle Safety-ominaisuuden päälle. Koiralle voidaan liittää myös kartalla näkyvä ”huomiolappu”, johon voidaan kirjoittaa viesti, esimerkiksi ”Ottakaa koira kiinni!”.

----

Ultracom ja Tracker olivat Metsästäjäliiton yhteistyökumppani viime viikonloppuna järjestetyissä 100-vuotisjuhlavuoden Peijaisissa. Metsästäjäliitto on ollut kehittämässä jäsenmetsästysseurojen käyttöön Reviiri-metsästysvuokrasopimusten hallintajärjestelmää yhteistyössä Trackerin kanssa.

Metsästäjäliitto pitää tärkeänä kaikkia metsästys- ja koiraturvallisuuden kehittämistoimia.