Toiminnanjohtajan tervehdys: Edunvalvonnan tilannekatsaus 4/2024 | Suomen Metsästäjäliitto

Toiminnanjohtajan tervehdys: Edunvalvonnan tilannekatsaus 4/2024

02.04.2024 13:50

Tervehdys hyvä Metsästäjäliiton jäsen,

Etelässä on kevät jo hyvässä vauhdissa ja mm. hanhet tekevät muuttoaan kohti pesimäseutuja. Pohjoisessa hienot hiihtokelit jatkuvat ja Metsästäjäliiton hirvenhiihdon SM-kilpailut pidetään tulevana viikonloppuna Ylitornion Pessalompolossa. Nyt on myös aika pitää metsästysseurojen kokouksia. Seuraavassa on joitakin ajankohtaisia terveisiä: 

Seuraa Metsästäjäliiton suurta päättäjäpaneelia 20.4.2024

Tervetuloa seuraamaan Metsästäjäliiton suurta päättäjäpaneelia lauantaina 20.4.2024 klo 10:00-12:00! Paneeli striimataan suorana netissä. Tilaisuuteen osallistuu mm. maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja useita kansanedustajia. Paneelin teemana on hallitusohjelman metsästyskirjausten toteuttaminen sekä EU-parlamenttivaaleja koskettavat metsästysasiat. Arvatenkin suurpedot ovat keskustelun ytimessä, mutta myös monia muita asioita käsitellään puolentoista tunnin keskustelussa. Paneelin tallenne on myöhemmin katsottavissa. Lisätietoja tapahtumasta, paneelin osallistujat ja ilmoittautumislinkki löytyvät tästä linkistä https://metsastajaliitto.fi/paattajapaneeli-2024. 

Katso diasarjasta hallitusohjelman metsästysasioiden toteuma ja yleistä Metsästäjäliitosta

Olemme koonneet oheisen linkin kautta löytyvään diasarjaan tilannekatsauksen siitä, millaisia metsästyskirjauksia hallitusohjelmaan sisältyy ja miten ne ovat toteutumassa. Diasarjan toisesta osasta löytyy myös mainintoja Metsästäjäliiton erilaisista toiminnoista ja jäseneduista. Kannattaa tutustua. 

Valkohäntäpeuran kannansäätely etenee tavoitteiden mukaisesti

Valkohäntäpeuran kanta on pienentynyt tavoitteellisen metsästyksen ansiosta kolmen vuoden takaisesta 150.000 peuran huipputasosta noin 117.000 peuraan. Kanta pieneni viimeisen vuoden aikana noin 11 prosenttia. Kuten Metsästäjäliitto on edunvalvonnassaan painottanut, nykyinen 500 hehtaarin vähimmäispinta-alaanperustuva lupaperustainen metsästysmalli on tehokkain tapa hoitaa tavoitteellisesti valkohäntäpeuran kantoja. Apua metsästykseen tarjosi myös Metsästäjäliiton hallinnoima keinovalon ja yötähtäimien poikkeuslupa, jota käyttämällä saatiin saaliiksi runsaat 1700 peuraa. Kiitos kaikille metsästäjille ja metsästysseuroille tavoitteellisesta ja vastuullisesta metsästyksestä useiden vuosien ajan!

Kevään myötä ampumaradat aukenevat ja on aika käydä harjoittelemaan metsästysammuntaa. Harjoittelu ylläpitää myös lihasmuistia niin, että turvallisen aseenkäsittelyn perusteet juurtuvat selkäytimeen. Haasta radalle mukaan oman metsästysseurasi jäsenet ja metsästyskaverit. Osallistu vaikkapa Metsästäjäliiton kepeään metsästysammunnan Kotiratacuppiin, joka alkaa huhtikuun viimeisellä viikolla.

Metsästäjäliiton hallitus päätti jakaa 35 000 euroa omistamansa Eräkontin 2023 tuloksesta takaisin metsästysseuroille. Varat ovat vuonna 2024 käytettävissä nuorten hyväksi. Hakuohjeet löytyvät pian liiton sivuilta. Keskittämällä seuran ostokset Eräkonttiin varmistat eurojen kiertämisen nuorten metsästäjien jatkuvuuden turvaamiseksi. 

Metsästäjäliitto on mukana Kuopion ja Riihimäen erämessuilla, tervetuloa kahvikupillisen ääreen vaihtamaan ajatuksia.

Toivotan hyvää kevättä niin jahteihin kuin ampumaradoille!

Jaakko Silpola, toiminnanjohtaja

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Jaakko Silpola
Jaakko Silpola
toiminnanjohtaja, viestintäpäällikkö
+358 50 406 4836