Juhlavuoden metsästäjät

Juhlavuoden metsästäjät

juhlavuoden metsästäjä
Juhlistamme satavuotista historiaamme nostamalla esiin metsästykseen positiivisesti vaikuttaneita henkilöitä kautta aikain.

Jäsenemme ovat saaneet ilmiantaa sellaisia metsästystovereita, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti metsästykseen tavalla tai toisella. He voivat olla vaikka metsästykseen perehdyttäneitä läheisiä, reiluja jahtikavereita tai vaikka metsästysharrastusta somessa positiivisesti esiin tuovia henkilöitä. Joku, joka on toiminnallaan vaikuttanut positiivisesti metsästykseen tai vaikkapa oman metsästysretken onnistumiseen.
 
Nostamme henkilöitä esille juhlavuoden aikana sekä Instagram- ja Facebook -tileillämme että Jahtimediassa. Tutustu tarkemmin juhlavuoden metsästäjiin ja lue kaikki tähän mennessä julkaistujen metsästäjien perustelut:

11.1. Marko Määttä, Hirvas: Mieheni Marko on opettanut ja rohkaissut minut kulkemaan metsässä yhdessä ja yksin.

18.1. Heli Junttila, Rautjärvi (kansikuvassa): Heli tuo esiin erittäin hyvin ja positiivisella tavalla sen, että naismetsästäjä pärjää siinä missä mieskin. ⁠

25.1. Sakke Elo, PoriApua saa aina ja infoa tulee metsästyksestä vaikka ei kysyisikään.

1.2. Henri Kuosmanen, Lapinlahti: Kyllä saaliit olisi jääny vähäseksi jos ei ois Henri mukana tarjoamassa tilanteita.

18.2. Miika Parttimaa, Nivala: Miika käy lähes viikottain metsällä ja päivittää myöskin sosiaaliseen mediaan kuvia ja juttuja metsästyksestä ja koirien kanssa toimimisesta.

14.2. Tomi Savolainen, Loimaa: Arvostan suuresti hänen intoa metsästää ja kuinka hän tuo perheelle riistalihaa syötäväksi.

22.2 Veli-Matti Kotonen, Vainikkala: Vellulle metsästys ja riistanhoito on elämäntapa ja hän toimii luontoa kunnioittaen.

1.3. Esa Tullinen, Jämsä: On omalla esimerkillään kannustanut ja opastanut omia kavereita metsästysharrastuksen pariin.

15.3. Riku Moisio, Lempäälä: Riku on hyvä ja reilu veli. Metsällä hän huomioi muut ja on erittäin iloinen muitten saaliista.

15.3. Jaakko Kyöri, Pälkäne: Jaakko otti minut - ja paljon muita lapsia ja nuoria - mukaansa metsälle ja kalalle. Välillä etsittiin supikoiria, välillä tuulastettiin pilkkopimeässä yössä ja välillä opeteltiin tulilla tuohisormusten tekoa.

31.3. Mehmet Sezgin, Eurajoki: Mielestäni hän on maininnan arvoinen omalla pyyteettömällä osallistumisellaan seuramme toimintaan.

5.4. Rauha Puurunen, Ranua: Neuvonut aina lapsesta asti pyytämisestä riistan valmistukseen asti. Opettanut, kuinka kaikki hyödynnetään. Antanut kullanarvoisia neuvoja koiran kanssa lintujen pyytämiseen.

6.4. Juha Sarja, Haapavesi: Juha on opettanut kaikki isoveljeni metsästyksen pariin. Nyt myös tukenut minua (nuorinta lasta) metsästykseen ja metsästäjätutkinnon suorittamisesta.

10.4. Otto Suhonen, Hyrynsalmi: Se rakkaus luontoa kohtaan ja se kunnioitus niin saalista kuin työkavereita (koiria) kohtaan on jotain suurempaa kuin mitä sanat voi kuvata.

6.5. Juho Kraft, Iittala: Pitkähermoisesti auttaa niin lintumetsällä sekä peurametsällä. Lisäksi parisuhdetta uhmaten opettaa minut käsittelemään ja leikkaamaan lihaa. 

27.4. Pekka Mäki, Salo: Hänen kokonaisvaltainen panostuksenasa metsästykseen, riistanhoitoon, seuratoimintaan, jatkuvuuteen ja kehittämiseen tekevät hänestä poikkeuksellisen merkittävän ja erinomaisen mallihenkilön myös muille.

28.5. Janne Aronen, Teuva: Se kuinka suurella sydämellä tekee hommansa, kokouksissa, paperihommissa, koulun kurssinvetäjänä ja joka paikan höylänä on jotakin aivan ❤️.

29.5. Jaakko RiissanenJaakko on kuljettanut minua mukana metsällä useamman vuoden ja opettanut salojaan. 

18.6. Timo Salmi, Vihti: Salmi kouluttaa, neuvoo ja auttaa nuorempia, kokemattomampia metsästäjän alkuja, niin aseenkäsittelyn, ammunnan kuin metsästyksen saloihin. 

21.6. Aki S. PeräläKouluttanut metsästäjiä pillityksen ja houkuttelupyynnin saloihin, toiminut aktiivisesti etujoukoissa ja pitänyt metsästäjien puolta. On esimerkillinen somekäyttäytyjä, ei provosoi/provosoidu, kehottaa vastuullisuuteen ja vastuuntuntoon.

27.6. Jussi Gardemaister, Vaulammi: Metsästys on vain vahvistanut meidän avioliittoamme ja myös meidän lapset ovat innostuneet luonnosta ja metsästyksestä.

12.7. Kaisa Peltola, Hämeenlinna: Kaisan metsästysinto on valtavan kova!

18.7. Eliisa Huotari: Näyttää siltä että hirvenmetsästys on vieny Eliisan mennessään!

4.8. Roope Männistö, Kalajoki: Hän on vetänyt minua huonoinakin päivinä metsään mukaan ja tuonut uskomatonta hyvää fiilistä, sekä mahtavia kokemuksia.

7.8. Otto Räsänen, Outokumpu: Otto on kova hirvenmetsästäjä ja saikin ensimmäisen hirvensä jo 11-vuotiaana. Otto on reilu metsästyskaveri, joka aina kannustaa, auttaa, neuvoo, opettaa, eikä lannistu helpolla.

9.8. Arttu Rajalampi, Virrat: Arttu on erittäin vastuullinen metsästäjä, reilu kaikkia kohtaan ja tietää järjettömän paljon aseista. Yleensä vinkkejä uusiin hankintoihin kannattaakin kysyä Artulta.

22.8. Verneri KaivolaOlen oppinut paljon uutta olemalla Veken kanssa metsällä. Kaikin puolin hyvä ystävä ja ennen kaikkea mahtava metsästyskaveri!

1.9. Markus Koskela, Sievi: Markus ottaa huomioon aina muut luonnossa liikkujat. Tavattaessa tervehtii ja juttelee, niin kiire ei ole koskaan.  Kaikessa toiminnassa korostuu suuri kunnioitus luontoa ja riistaa kohtaan. Eräksi saadun hän käyttää mahdollisimman monin tavoin hyödyksi.

4.9. Seppo Konsti, Liperi: Seppo toiminut aktiivisesti Papinniemen metsästäjissä seuran perustamisesta alkaen. 

5.9. Niko Lumio, Inkoo:  @jakt_niko on innokas ja taitava metsästäjä, joka päivittää somessa aktiivisesti metsästysaiheesta.

30.9. Arja Piisilä, Kangasniemi: Arja on on Akkainjahti ry:n perustajajäsen, joka perustamisesta asti on ollut aktiivisesti seuran toiminnassa mukana mm johtokunnassa.

Monipuolinen metsästäjä, joka omalla ihanalla asenteellaan ja esimerkillään on rohkaissut lukemattomia naisia metsästyksen pariin.

3.10. Julius Hämäläinen, Uurainen: Julius on monesti lähdössä metsälle mukaan ja on mukava kun ei oikein muita saman ikäisiä metsästys kavereita ole.

21.10. Anni Raittinen, Äijänneva: Anni on päästänyt minut, vähemmän kokeneen metsästäjän ns. varmoille paikoille, koska haluaa minullekin onnistumisia.

1.11. Pyry Moisio, Parkano: Itse vähemmän kokeneena saa oppia, tietoa ja taitoa aidolta ystävältä, ja ei tarvi kaikkea osata etukäteen, saatikka tietää. Epäonnistuakin saa ja sitten mietitään mikä oli sen syy. Monesti seuraavalla kerralla oltu jo paljon viisaampia ja onnistumisiakin on tullut.

5.12. Markku Herman MikkonenMarkun vetämät ja aikaansaamat asiat ovat hyvin merkittäviä valtakunnallisesti  kuin myös keskisuomalainen metsästävä väki on saanut paljon järkiperäistä ohjausta hienolle harrastukselle. Jätettyään järjestölliset luottamustoimet nuoremmille, hän on keskittynyt nuorten aktiiviseen tukemiseen mm. näyttelyharjoituksia järjestämällä ja heidän koiriensa käyttökokeita tuomaroimalla.