SAKO LuotiCompak 2020 -kilpailu

SAKO LuotiCompak 2020 -kilpailu

SAKO LuotiCompak 2020
Suomen ensimmäinen LuotiCompak -kilpailu on nyt käyty, ja Lopen finaalissa 5.9. voittajaksi tiukalla yhden pisteen erolla ratkottiin 18-vuotias Aaro Vuorimaa.

Osallistu SAKO Luoti Compak 2020 -kilpailuun ja voita TIKKA Tx1 pienoiskivääri

Metsästäjäliitto järjestää LuotiCompak -ampumakisan osana SAKOn Road Show -tapahtumaa. Osakilpailut ovat elokuussa neljällä eri paikkakunnalla ja jokaisen osakilpailun 10 parasta saavat kutsun SAKO LuotiCompak -finaaliin Lopelle 5.9.2020. Osakilpailuiden parhaat palkitaan SAKOn tuotepalkinnoilla. SAKO LuotiCompak -finaalin voittajalle on Tikka TX 1 -pienoiskivääri.

Osallistua voivat kaikki, joilla on metsästyskortti (sarjoja on vain yksi, ei ala- eikä yläikärajaa). On kuitenkin hyvä osata ammunnan perusteet ja turvallisen aseenkäsittely, sillä kilpailun rytmi on tiukka. Ratamestari voi sulkea osallistujan kilpailusta esimerkiksi huolimattoman aseenkäsittelyn takia.

Mikä on LuotiCompak?

LuotiCompak on uusi pienoiskiväärillä (22 lr) ammuttava luotilaji. Ammunta kulkee kuten haulikon Compak Sportingissa eli ampumapaikkoja on viisi ja kultakin paikalta ammutaan viisi laukausta. Laukauksia ammutaan yhteensä siis 25. Maalilaitteet reagoivat osumasta, joten laukaus on joko ohi tai osuma kuten haulikkolajeissa. Ampumapaikoilla ammutaan vapaalta, ampumatuilta, istuma-asennosta ja makuulta aivan kuten metsästystilanteissakin. Maalit ovat kohti tulevia, sivuttain liikkuvia tai paikallaan olevia riistamaaleja. Maalit voivat olla myös aikarajoitteisia. Osuma-alueen koko vaihtelee 25 – 100 millimetrin välillä ja ampumamatkat ovat 15 – 50 metriä.

Tutustu lajiin Jahtimediassa: LuotiCompak simuloi aitoja metsästystilanteita

Kuinka osallistun?

LuotiCompak rata pystytetään elokuun aikana neljälle eri paikkakunnalle. Kuhunkin osakilpailuun otetaan 50 ensimmäistä ilmoittautujaa. Mukaan tarvitset vain 50 metrin matkalle kohdistetun pienoiskiväärin ja 50 patruunaa sekä kuulosuojaimet ja ampujanlasit. Jos sinulla ei ole omaa pienoiskivääriä tai et halua ampua omalla aseellasi, niin voit myös ampua kisan SAKOn uusilla pienoiskivääreillä, joihin patruunat saat meiltä. Kilpailun osallistumismaksu on 10 euroa, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. Osallistumismaksut menevät lyhentämättömänä suoraan ampumaradalle. Osallistumismaksu on kaikille sama, ammutpa sitten omalla tai SAKOn aseella.

Osallistua voivat kaikki, joilla on metsästyskortti (sarjoja on vain yksi, ei ala- eikä yläikärajaa). On kuitenkin hyvä osata ammunnan perusteet ja turvallisen aseenkäsittely, sillä kilpailun rytmi on tiukka.

HUOM! Jos tuot oman pienoiskiväärin, niin se voi olla itselataava tai kertalaukeava, mutta lipas on hyvä olla, sillä kisassa ammutaan myös tuplia. Patruunoiden on oltava subsoniceja tai standard velocity -luokkaa (lähtönopeus max. 350 m/s), koska maalilaitteet eivät kestä nopeita patruunoita.

Osakilpailut ja ilmoittautuminen

Alta näet tapahtumat ja pääset ilmoittautumaan kisaan. Valitse sinulle sopiva aika ja ilmoittaudu. Erät on kellotettu niin, että alussa saat puolen tunnin perehdytyksen kisaan, jonka jälkeen varsinainen erä kestää puoli tuntia. Kilpailussa menee aikaa siis noin tunti, joten sinulle jää hyvin aikaa tutustua Road Show -päivänä kuumiin SAKOn uutuuksiin.

Kilpailupaikalla käsidesiä ja desinfiointiainetta aseen puhdistukseen. Älä osallistu, jos olet flunssainen. Lue lisää koronaohjeistuksista tästä

7.8. Kurre – Pietarsaari (rata)
Launisaarentie 4, 68600 Pietarsaari, klo 14-19
Ilmoittautuminen päättynyt
Osakilpailun tulokset

13.8. Häijää – Nokia (rata)
Ruutivuorentie 78, 37120 Nokia, klo 14-19
Osakilpailun tulokset

14.8. Kärkkäinen – Heinola (rata)
Pikijärventie 245, 18120 Heinola, klo 14-19
Osakilpailun tulokset

17.8. Joensuun SAR – Joensuu (rata)
Rikasteentie 118, Hammaslahti, klo 14-19
Osakilpailun tulokset

5.9. FINAALI – Lopen ampumarata
Nummenrannantie 769, 12920 Loppi

Finaalin tulokset

Lisätietoja kilpailuihin liittyen antaa

Jussi Partanen
Jussi Partanen
metsästysampumapäällikkö
+358 408 451 572