Rytysuon kennel lahjoitti Jahti-koiran nuorelle metsästäjälle

Allan Kaleva ja Rytysuon Jahti

Pieni terhakka jämptipentu sai tänään nuoren metsästäjän hyvin onnelliseksi. Tuore koiranomistaja kuvaa ensi tunnelmiaan näin:

- Olen jo pitkään haaveillut omasta hirvikoirasta. En meinannut uskoa, todeksi kun kuulin, että minut on valittu Jahdin uudeksi omistajaksi, Allan Kaleva kertoo.

Metsästäjäliitto julkaisi huhtikuussa Facebookissa ilmoituksen, jossa Rytysuon Kennel kertoi alle 18-vuotiaalle metsästäjälle lahjoitettavasta jämtlanninpystykorvan urospennusta. Reino ja Rauno Kovero saivat valtavan määrän hakemuksia ja yhteydenottoja.

Hakijoiden joukosta he valitsivat yhdessä Metsästäjäliiton nuorisovastaava Henri Mutasen kanssa kolme hakemusta loppusuoralle. Tarkan pohdinnan ja hakijoiden haastatteluiden pohjalta uudeksi omistajaksi valikoitui Allan Kaleva Iistä.

Kaleva on kulkenut hirvimetsällä äidin mukana jo alle kouluikäisestä lähtien.

- 15-vuotiaana suoritin metsästäjätutkinnon ja pääsin lintumetsälle. Syksyllä 2017 ammuin sitten hirvimerkin ja pääsin elämäni ensimmäistä kertaa yksin kiipeämään hirvitorniin passiin, Kaleva kertoo.

Kiinnostukseni hirvikoiratoimintaan olen saanut enoltani, jolla aikoinaan oli hirvikoiria. Niinpä olen haaveillut salaa omasta hirvikoirasta, jonka kanssa olisi yhdessä mukava jatkaa metsästysharrastusta.

Suuresta innostusta kuvaa myös Kalevan suorittama hirvenhaukkukokeen ja karhunhaukkutaipumuskokeen palkintotuomarikoulutus. Myös Kalevan metsästysseura Pohjois-Iin Eränkävijät puolsivat Kalevan hakemusta, sillä nuoria aktiivisia jäseniä kaivataan mukaan toimintaan.

Nuorten metsästysharrastuksen tukeminen tärkeää

Koiralahjoituksen taustalla ovat Reino ja Rauno Kovero Rytysuon kennelistä. He päättivät lahjoittaa huhtikuun alussa syntyneen Rytysuon Jahti -pennun innokkaalle hirvimetsästyksestä kiinnostuneelle nuorelle yhteistyössä Metsästäjäliiton kanssa.

Haluamme auttaa yhden nuoren eteenpäin metsästäjän polulla lahjoittamalla metsästyskaveriksi hyväsukuisen koiran. Ja toki samalla näytämme esimerkkiä muille nuorten harrastuksen tukemisessa, Reino Kovero kertoo.

Rytysuon Jahti on yhdistelmästä FI KVA Onnivaaran Xani ja FI KVA Karh 1 Tuike Salon Foxi. Jahti-pentu luovutettiin tänään uudelle omistajalleen madotettuna, sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana.

Opastamme ja tuemme pennun uutta nuorta omistajaa myös koiran koulutuksessa, Reino lupaa.

Suomen Metsästäjäliitto ja Rytysuon kennel kiittävät kaikkia hakijoita.

Toivomme, että myös muut kennelit innostuvat tästä esimerkistä ja moni muukin nuori pääsisi harrastamaan metsästyskoiran kanssa, Mutanen ja Koverot toteavat kuin yhdestä suusta.

Uutta omistajaa tuettiin myös koiran kustannuksissa. Jotta Jahti-pentu ja Kaleva pysyisivät kartalla, Belectro Oy lahjoitti b-bark-koiratutkan uudelle parivaljakolle. Lisäksi kansanedustaja Eero Reijonen lahjoitti 400 euroa koirankopin ja koiratarhan rakentamiseen.

Jahti-pennun vaiheita voi seurata tulevissa Jahti-lehdissä.