Webnewsmonitor uutiset

Luontokuva ei paljasta kaikkea - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
21.08.2017 00:30
Enää ei onnistuisi niin sanotun kettuhaaskan pito, jonka tosiasiallisena tarkoituksena on houkutella suurpetoja riistakameran ulottuville. Joissain tapauksissa on jopa tavoitteena vaikuttaa karhun metsästykseen, toiminnan luvattomuudesta huolimatta. Haaskanpidosta ja sen vaikutuksista suurpetojen käyttäytymiseen voi jokainen olla mitä mieltä haluaa.
Karhunmetsästys toi heti tulosta - lähes 80-kiloinen uros kaatui Juvalla | Itä-Savo
20.08.2017 18:14
-Mikkelissä karhujahti kesti 12 tuntia mutta saalista siellä ei tänään tullut. Juvalla metsästäjiä oli useista eri seuroista. Kaikkiaan Etelä-Savon karhunmetsästäjillä on seitsemän kaatolupaa. Karhunmetsästyskausi alkoi sunnuntaina 20. elokuuta ja loppuu 31. lokakuuta.
Karhujahti etenee Savossa: Nuori uroskarhu kaatui Juvalla - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
20.08.2017 17:00
Juvan Maivalankylässä on kaadettu tiettävästi ensimmäinen karhu Savon Sanomien levikkialueelta. Jahdissa olivat mukana Maivalan metsästysseura, Keski-Juvan riistamiehet ja Länsi-Juvan metsästäjät. Luvanhakija Eero Penttinen kertoo, että karhua jouduttiin jäljittämään usean koiran voimin ennen kaatoa.
Ylä-Lapin riekkotiheys 4,5 riekkoa neliökilometrillä - riekkokannan koko keskimääräistä al | Maaseudun Tulevaisuus - online
20.08.2017 14:34
Laskentojen perusteella Enontekiön riekkotiheydeksi tuli 5,9 riekkoa neliökilometrillä, Inarissa 4,2 riekkoa ja Utsjoella 3,3 riekkoa. Kesän olosuhteet olivat muun muassa myöhäisen kevään takia poikkeavat. Tämä näkyi laskennoissa hyvin eri-ikäisinä poikueina, joita kuitenkin havaittiin joissain linjoissa. Osa poikueista oli erittäin myöhäisiä ja aivan pieniä.
Pohjois-Karjalan ensimmäinen karhu kaatui kello 4.32 - poikkeuslupia on maakuntaan myönnet | Maaseudun Tulevaisuus - online
20.08.2017 14:32
Metsissä liikkuu noin 1 700 vuotta vanhempaa karhua ja tänä vuonna syntyneet pennut.
Ensimmäisen karhun kaato lähestyy ? Pitäjänuutiset | Pitäjänuutiset
19.08.2017 16:06
Karhunmetsästykseen osallistuu lupa-alueella yhteensä yli 50 metsästysseuraa. -Lähes kaikki seurat lähti mukaan ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Hehtaareja tällä alueella on noin 180000, eli kyllä sinne sekaan sopii, Nikkinen sanoo. -Eniten on yllättänyt innostuneisuus ja hyvä yhteishenki. Odotukset ovat korkealla, Nikkinen iloitsee.
Sorsanmetsästys alkaa huomenna - Uutiset - Radio Pooki
19.08.2017 10:47
Sorsanmetsästys alkaa huomenna kello 12.00. Poliisi valvoo metsästystä yhteistyössä Metsähallituksen erätarkastajien ja Rajavartiolaitoksen kanssa erityisesti suosituilla jahtialueilla.
Poliisi valvoo sunnuntaina alkavaa sorsanmetsästystä | Poliisi
18.08.2017 23:27
Sorsanmetsästys alkaa perinteisesti sunnuntaina 20.8. kello 12.00. Poliisi valvoo metsästystä yhteistyössä Metsähallituksen erätarkastajien ja Rajavartiolaitoksen kanssa erityisesti suosituilla jahtialueilla.
Ampumaradat käyvät vähiin, kun uudisasukkaat valittavat melusta - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
18.08.2017 20:30
Keski-Suomen suurin ampumarata on haulikkoammunnan osalta hiljainen, muilla aseilla voi edelleen ampua. Rata sai kaksi vuotta sitten toimintaansa ympäristöluvan, jonka mukaan haulikkoammuntaa voidaan jatkaa, kunhan 22 metriä korkea ja 400 metriä pitkä meluvalli korotetaan noin 25 metrin korkeuteen ja pituutta jatketaan vielä 40 metriä. Töitä tehdään harrastajavoimin.
Vesilinnustus ja karhunmetsästys käyntiin sunnuntaina | Radio Rex | Iskelmä Rex
18.08.2017 19:59
Poliisi varautuu metsästyskauden vilkkaimpaan viikonloppuun myös Pohjois-Karjalassa. Vesilinnustus ja karhunmetsästys alkavat tänä sunnuntaina ja liikkeellä on Itä-Suomen alueella jopa tuhansia metsästäjiä. Valvonnan painopiste on Lieksan ja Ilomantsin sekä Kiteen ja Tohmajärven alueilla, joissa on eniten karhun kaatolupia.
Karhunmetsästyskausi käyntiin | Sotkamo-lehti
18.08.2017 19:09
Vesilintujen ja karhun metsästyskausi alkaa sunnuntaina. Edellisessä lehdessämme oli monisivuinen Erä 2017-liite, jossa käsiteltiin metsästysaiheita monelta ei kulmalta. Kyyhkysen metsästys lienee Kainuussa vähäisempää kuin Etelä-Suomessa, mutta kuulin Sotkamossakin ammutun heti ensimmäisenä jahtipäivänä kymmeniä lintuja.
Pantasusien paikannustiedot löytyvät netistä - tarkoitus vähentää metsästäjien koiravahink | Kaleva
18.08.2017 14:00
Maaliskuun ja elokuuhun välisellä ajalla paikannustietoja ei julkaista suden lisääntymisajan vuoksi. Riistahavainnot-sivulla kerrotaan myös suurpetoyhteyshenkilöiden ilmoittamat suurpetohavainnot viimeisten kahden kuukauden ajalta. Palvelussa voi katsoa myös aiempina vuosina pannoitettujen susien reviirejä.
Metsästyskausi alkaa sunnuntaina - vahinkoja sattuu eniten kauden alussa - ePressi | EPressi.com
18.08.2017 12:13
Suomalainen metsästysturvallisuus on kehittynyt hyvään suuntaan, vaikka LähiTapiolan tietoon tulee vuosittain toistakymmentä metsästysvahinkoa. Metsästäjävakuutus sisältyy metsästyskortin hintaan. Eniten metsästysvahinkoja sattuu lintumetsällä kauden alussa. Hirvijahdeissa vahinkoja sattuu määrällisesti vähemmän, mutta ne ovat toisaalta usein vakavampia. - Suomalainen metsästyskulttuuri on kehittynyt turvallisuuden näkökulmasta hyvään suuntaan.
Poliisi valvoo sunnuntaina alkavaa metsästystä Itä-Suomessa - katso erityiset valvontakohteet | Karjalainen
18.08.2017 11:23
Itä-Suomen poliisi valvoo sunnuntaina alkavaa karhunmetsästystä yhteistyössä Rajavartiolaitoksen ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.
Karhumetsälle pääsee sunnuntaina ? kaadettavien eläinten tulisi olla vahinkoja ja ongelmia | Kymen Sanomat
17.08.2017 18:05
riistakeskus on myöntänyt yhteensä 170 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 85 karhua. Poronhoitoalueen ulkopuolella saaliiksi saaduista karhuista tulee ilmoittaa riistakeskuksen Oma riista -palvelun avulla tai sähköpostitse riistakeskuksen aluetoimistolle. Ilmoitus tulee tehdä ensimmäisenä arkipäivänä karhunpyydystyksen jälkeen.
Sorsanmetsästäjä tarvitsee tarkkaa silmää taantuvien lajien ampumista kehotetaan välttäm | Kainuun Sanomat
17.08.2017 15:56
STT Helsinki Sorsastuskausi alkaa sunnuntaina puoliltapäivin. Sorsametsälle lähtee syksyn mittaan hieman alle satatuhatta metsästäjää, arvioidaan Suomen riistakeskuksessa. Riistakeskus kehottaa metsästäjiä keskittymään sinisorsan, tavin ja telkän pyyntiin. Useiden muiden vesilintujen kannat ovat käyneet vähiin.
Kaatokiintiö on kasvanut 255 karhuun, metsästys alkaa sunnuntaina - Kotimaa - Verkkouutiset
16.08.2017 20:02
Suomen Metsästäjäliiton mukaan karhukanta kasvaa ja voi hyvin. Karhukannan kasvu tuo liiton mukaan lisää kaivattuja metsästysmahdollisuuksia ja mahdollistaa kannan säätelyn. Tuoreimman Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomen karhukanta on runsastunut.
Karhunpyynti alkaa sunnuntaina - Uutiset - Radio Pooki
16.08.2017 16:43
Suomen riistakeskus on myöntänyt yhteensä 170 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen sunnuntaina alkavalle metsästyskaudelle. Maa- ja metsätalousministeriö asetti alkavalle metsästysvuodelle 255:n karhun kaatokiintiön, mikä on 72 eläintä suurempi kuin vuotta aiemmin.
Susi tuhosi lammaskatraan Vaalassa, ei kaatolupaa - Kainuun Sanomat
16.08.2017 12:56
Seuraavaksi on tarkoitus yrittää vahinkoperusteista poikkeuslupaa, jonka Suomen riistakeskus voi myöntää vahinkoa tai vaaraa aiheuttavan suurpedon metsästystä varten. Oulun aluetoimiston riistapäällikön Keijo Kapiaisen mukaan vahinkoperusteinen poikkeuslupa edellyttää toistuvaa vahinkoa tai vaaraa. Samalla on puntaroitava muiden tyydyttävien ratkaisujen mahdollisuus, mikä tarkoittaa muun muassa suoja-aitaratkaisujen harkintaa
Kasvanut karhukanta lisää metsästysmahdollisuuksia - ePressi | EPressi.com
16.08.2017 09:32
Karhu on kautta aikain ollut arvostetuimpia riistaeläimiämme, ja kasvanut kanta tuo lisää kaivattuja metsästysmahdollisuuksia. Tänä päivänä karhua pyydetään yleensä pysäyttävien tai ajavien koirien avulla. Suosituinta on seuruemetsästys, mutta yksin koiran kanssa liikkuvia pyytäjiäkin on.