Webnewsmonitor uutiset

Kärpänkylällä valmistaudutaan alkavaan hirvikauteen | Koillissanomat - Kuusamo, Posio, Taivalkoski
25.09.2017 08:08
Silloin oli myös paljon nykyistä tarkempaa, millaisia hirviä minäkin päivänä ammutaan. Kärpänkylän Metsästäjillä on tälle syksylle 30 hirven pyyntilupaa. Seuran puheenjohtajan Jouko Veteläisen mukaan pyyntimäärät ovat pysyneet aika tavalla samoina monet viimeiset vuodet. Joskus 1980-luvulla ammuttiin jopa 60 eläintä.
Tällaista tuhoa karhu tekee kaurapellossa - kuva | Karjalainen
23.09.2017 11:53
Moni maanviljelijä joutuu kiroamaan karhujen tuhoa viljapellossa. Viljat ovat karhun herkkua, ja niinpä viljapeltoa, jolta sato on korjaamatta, ei saa käyttää hyväksi metsästyksessä. Luontokuvaaja Tuomo Turusen ottamasta ilmakuvasta viljapellosta näkyy, millaista tuhoa karhu voi saada pellossa aikaan.
Karhut kulkevat 7-vuotiaan koulureittiä pitkin - kaupunki ei myönnä petokyytiä | Karjalainen
23.09.2017 07:53
yse ei ole pitkästä matkasta taksille mutta pitkästä matkasta lapselleni, kertoo perheen äiti Hanna Kauhanen .Riistanhoitoyhdistyksen lausunnossa todetaan, että alueella on tehty useita karhuhavaintoja ja alueella on myös karhunpentuja. Aluetta kuvaillaan tyypilliseksi karhualueeksi. Myös seudun ilveskanta on runsas. Alue on myös susilauman reviirin reuna-aluetta, jonka sudet käyvät tarkastamassa säännöllisesti.
Sudet kävivät metsästyskoiran kimppuun Raumalla | Länsi-Suomi
22.09.2017 15:07
Kaksi sutta hyökkäsi metsästyskoiran kimppuun Raumalla perjantaina aamupäivällä. Hyökkäys tapahtui kesken metsästysreissun Ahtaanportintiellä Lapin Kuljun kylässä. Koira jäljitti kettua harvakseltaan haukahdellen, kun jäljestys keskeytyi yhtäkkiä tielle. -Koira oli silloin noin puolen kilometrin päässä minusta. Se haahuili tiellä muutaman minuutin ajan välillä haukahdellen.
Peurat popsivat viljelijän sadon - "Mitä me sitten viljelemme, kun mikään kasvi ei saa oll | Maaseudun Tulevaisuus - online
22.09.2017 13:24
Ainoa järkevä vaihtoehto on siis peura- ja hirvipopulaatioiden pienentäminen. "Kyllä täällä peuroja ja hirviä ammutaan, mutta ei lähellekään riittävästi", Fredriksson sanoo. Ongelma on hänen mukaansa se, että paikalliset metsästysseurat eivät hae riittävästi lupia.
Susi vieraili jälleen Pelson laitumilla - Tervareitti
22.09.2017 13:02
Tiistaiaamuna löytyineiden viiden raadellun lampaan lisäksi susi oli purrut yhtä lammasta. Veneheiton Metsästysseuralla oli lupa häirikkösuden poistamiseen. Lupa kuitenkin loppui 18. syyskuuta eli maanantai-iltana kello 24. Metsästysseura on hakenut jatkolupaa suden kaatoon. Elokuussa susi raateli elokuussa 12 lammasta Vaalan Mustamaan alueella.
Tyttöjen eräleiri viikonloppuna Sikrevaarassa - Pielisjokiseutu
21.09.2017 18:09
10-16-vuotiaille tytöille suunnatun viikonloppuleirin tavoitteena on antaa osallistujille tietoa ja kokemuksia kestävästä metsästystavasta, metsässä liikkumisesta ja erilaisista riistalajeista hyvää ja vastuullista metsästystapaa noudattaen ja luontoa kunnioittaen. Leiri toteutetaan yhteistyössä alueen eri metsästysseurojen, Suomen Metsästäjäliiton ja paikallisen kyläyhdistyksen kanssa.
Ilveksen kannanhoidollinen metsästys alkaa poronhoitoalueella lokakuun alussa - Maaseudun | Maaseudun Tulevaisuus - online
21.09.2017 14:08
Suomen riistakeskus päättää poronhoitoalueen ulkopuolisista poikkeusluvista lokakuun lopulla.
Poronhoitoalueen ilveksen kannanhoidollinen metsästys alkaa lokakuun alussa - ePressi | EPressi.com
21.09.2017 11:49
Luonnonvarakeskus on arvioinut, että ennen metsästyskautta poronhoitoalueella on 80 ?
Jahtinaiset järjestää metsästysleirin tytöille Enossa | Karjalainen
21.09.2017 06:54
P-K Jahtinaiset ry järjestää metsästys- ja eränkäyntileiri Koppelon 10-16-vuotiaille tytöille tulevana viikonloppuna 22.-24. syyskuuta. Enon Sikrevaaran lähimetsät täyttyvät reippaista ja erähenkisistä tytöistä, joille toteutetaan metsästyspainotteinen leiri yhteistyössä lähialueen metsästysseurojen kanssa, leiritoimikunta tiedottaa.
Karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun - puri ja raapaisi tassulla | Helsingin Uutiset
21.09.2017 01:01
20.9.2017 - 18.26 Puheenaihe Karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun - puri ja raapaisi tassulla Kuvan karhu ei liity tapaukseen. Anu Vertanen Kuvan karhu ei liity tapaukseen. Anu Vertanen Karhu hyökkäsi lintumetsällä olleen miehen kimppuun Suomussalmella tiistaina iltapäivällä. Karhu puri miestä käteen ja raapaisi tassulla kasvoihin.
Kuriiri - Käristys teki kauppansa | Kuriiri
20.09.2017 23:33
Uuteen käytäntöön sisältyvän kiimarauhan aikana moni Kuriirinkin kulmilla toimiva metsästysseura järjestää perinteiset hirvipeijaiset. Posion Hämeenkylän laitamilla toimiva Itäperän Erä kutsui kyläläiset käristyspatojen ääreen jo viime sunnuntaina. Peijaisvieraita kertyi noin 130.
Karhu puri miestä käteen ja raapaisi kasvoihin Suomussalmella ? Mies pelastautui ampumalla | Etelä-Saimaa
20.09.2017 23:32
Kuva: kai skyttä Karhu hyökkäsi miehen kimppuun Suomussalmella Kainuussa tiistaina iltapäivällä. Kolme miestä oli ollut lintumetsällä, kun karhu hyökkäsi yhden metsästäjän kimppuun noin kello 14.30. Asiasta tiedottaa Oulun poliisi.
Yle: Vihdissä on maan toiseksi pahin hirvikolaripaikka | Vihdin Uutiset
20.09.2017 22:15
Silti vain muutamassa hirvikolarissa sadasta tulee henkilövahinkoja. Hirvikolareita on syksyisin muita vuodenaikoja enemmän, koska hirvet liikkuvat kiima-ajan ja metsästyskauden vuoksi tavallista vilkkaammin, kertoo juttuun haastateltu Suomen riistakeskuksen riistapäällikkö Jani Körhämö
Karhu hyökkäsi miehen kimppuun Suomussalmella - Uutiset - Radio Pooki
20.09.2017 18:07
Kolmen miehen seurue oli ollut Suomussalmen Lumperoisvaarassa lintumetsällä, kun karhu hyökkäsi yhden metsästäjän kimppuun. Karhun hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies oli pyrkinyt juosten karkuun, mutta kaatunut, jolloin karhu oli purrut miestä käteen ja raapaissut tassulla kasvoihin. Metsästäjä oli ampunut tilanteessa haulikollaan kolme laukausta suojellakseen itseään.
Karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun Suomussalmella - Kainuun Sanomat
20.09.2017 15:55
Lintujahdissa ollut metsästäjä loukkaantui, kun karhu hyökkäsi hänen kimppuunsa Suomussalmen Lumperoisvaarassa tiistaina. Mies kuului kolmen metsästäjän seurueeseen. Metsästäjä yritti juosta karhua karkuun. Kun hän kaatui, karhu puri miestä kädestä ja raapaisi tassulla kasvoihin. Mies kuljetettiin ambulanssilla Kuusamoon lääkärin tarkastettavaksi.
Karhu hyökkäsi linnustajan kimppuun Suomussalmella  puri miestä käteen | Kotimaa | Kaleva.fi
20.09.2017 15:01
Poliisin mukaan kolmen miehen metsästysseurue liikkui Suomussalmen Lumperoisvaarassa, kun karhu hyökkäsi yhden miehen kimppuun. Mies yritti paeta karhua juoksemalla, mutta hän kaatui, jolloin karhu puri miestä käteen ja raapaisi kasvoihin. Metsästäjä ampui haulikolla kolme laukausta.
IS: Virkamiehet haluavat lopettaa Uuraisilta löytyneen Pirkko-ilveksen - Keskisuomalainen | Keskisuomalainen - Online
20.09.2017 14:40
Virkamiesten ensisijainen vaihtoehto on ilveksen lopettaminen. Mikäli päätöstä lopettamisesta ei kuitenkaan tehdä, Nybergin mukaan ilveksen voisi sijoittaa suurpetoluvalliseen eläintarhaan Ähtäriin tai Ranualle. †Siis jos niiden eläinlääkärit arvioisivat, että se voidaan kuntouttaa ilman suurempia kärsimyksiä, Nyberg kommentoi Ilta-Sanomille.
Metsän suojelusta voi saada rahallista hyötyä | Hämeen Sanomat
20.09.2017 07:30
Varsinkin Etelä-Suomessa metsän omistaminen voi olla metsästysharrastuksen edellytys, sillä metsästysseuran jäseneksi pääse usein vain omistamalla maata, Pohjois-Suomen Metsämarkkinat Oy:n Jukka Aula sanoo
Hirvenmetsästys säästää metsää - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
20.09.2017 03:06
Luonnonvarakeskusken tutkijoiden mukaan yksi kaadettu hirvi estää alueellisesti tuhannen euron metsänhoidollisen tappion (MT19.9). Metsästyksen taloudellinen arvo kasvaa muutenkin. Riistanhoidosta on muotoutumassa uusi alueellinen tulonlähde. Sen merkitys on iso sekä metsästäjille että metsänomistajille. Hirvikannat on pidettävä aisoissa.