Webnewsmonitor uutiset

Sudesta löytyi 18 haulia Itä-Suomessa †Poliisi tutkii jo kolmatta salametsästysÂepäily | Helsingin Sanomat
24.03.2017 15:30
Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Eviran lausunnon mukaan haulien ampumisesta on täytynyt ennen suden lopettamista kulua ainakin muutama viikko. Itä-Suomen poliisi tutkii suden ampumista hauleilla törkeänä metsästysrikoksena. Poliisin mukaan tapaus on jo kolmas suteen kohdistunut salametsästystapahtuma tai salametsästyksen yritys kuluneena talvena. Aiemmat kaksi tapausta ovat olleet Nurmeksessa.
Poliisin ampumasta häirikkösudesta löytyi 18 vanhaa haulia †poliisi huolissaan salametsästyksestä | MTV.fi
24.03.2017 15:26
Itä-Suomen poliisi ilmoittaa tiedotteessa olevansa huolissaan alueella tapahtumasta suurpetojen salametsästyksestä. Kyse on mitä suurimmassa määrin piilorikollisuudesta, joten ilmitulleet rikokset ovat vain jäävuoren huippu kokonaisrikollisuudesta. On arvioitu, että vain noin 10 prosenttia suurpetojen salametsästysrikoksista tulee valvontaviranomaisten tietoon, poliisi toteaa tiedotteessa.
Epäily: Sutta ammuttu haulikolla † Poliisi huolissaan - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
24.03.2017 15:01
Itä-Suomen poliisi tutkii suden haavoittamista törkeänä metsästysrikoksena Lapinlahden Varpaisjärvellä. Tapauksen jäljille päästiin, kun virkavallan päätöksellä ammuttiin Korpisella naarassusi, joka oli tehnyt saman kylän alueella lyhyellä aikaa toistuvia pihavierailuja. Suden ruho lähetettiin normaaliin tapaan kuolinsyytutkimuksiin Elintarvikevirastoon (Evira).
Poliisin päätöksellä lopetettua sutta oli ammuttu jo aiemmin - ruhossa kapseloituneita hauleja | Karjalainen
24.03.2017 14:56
On arvioitu, että vain noin 10 prosenttia suurpetojen salametsästysrikoksista tulee valvontaviranomaisten tietoon, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen toteaa.
Koiramme: Koiria koulutetaan vahvistamaan susihavaintoja - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
23.03.2017 23:00
Alkuvaiheessa koirille on esitelty suden virtsaa. Vielä ei tiedetä, osaako koira yhdistää virtsan hajun muuhun suden hajuun. Kannanhoidollisessa metsästyksessä kaadetuista susista meillä olisi lupa ottaa myös karvanäytteitä, mutta suuren loisriskin vuoksi emme ole uskaltaneet tähän ryhtyä, Turunen sanoo.
Kaatopalkkio villisiasta saa kannatusta MTK:lta ja Metsästäjäliitolta - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
22.03.2017 22:18
Villisikojen kulku on esimerkiksi hirviin verrattuna suoraviivaista. MTK ja Metsästäjäliitto kannustavat metsästysseuroja poistamaan villisikajahdin esteet ja järjestämään kattavat metsästysoikeudet jäsenten ja vieraslupien suhteen.
Piiriltä kannanotto SRVA-toiminnasta - Pogostan Sanomat
22.03.2017 20:57
Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin vuosikokouksessa hyväksyttiin ponsi, jonka mukaan SRVA-toiminnan toimintaedellytykset on turvattava. Sen mukaan SRVA-toiminta on kustannustehokas malli hoitaa loukkaantuneiden eläinten nopea lopetus sekä suurpetojen karkotus tai lopetus.
Parikkalassa kaadettiin susi - Kaato oli jo kolmas tänä vuonna | Imatralainen
22.03.2017 13:02
Parikkalassa on saatu saaliiksi kolmas susi tänä vuonna. Naarasusi kaadettiin 16.3. Suomen riistakeskus oli myöntänyt 6.3. Parikkalaan poikkeusluvan yhden suden metsästämiseen. Poikkeuslupa oli myönnetty, koska kahdesta aiemmasta kaadosta ja niiden jälkeen tehdyistä uusista karkotuksista huolimatta sudet olivat edelleen liikkuneet pihoissa.
Hossaan perustettavassa kansallispuistossa halutaan sallia laajasti metsästys - Maaseudun | Maaseudun Tulevaisuus - online
22.03.2017 11:30
Alue on Kuusamon kunnan puoleisia alueita lukuun ottamatta tällä hetkellä Metsähallituksen lupametsästysaluetta, jossa on mahdollisuus metsästää pienriistaa, metsäkanalintuja, hirveä sekä suurpetoja. Hallituksen esityksen perustelujen mukaan metsästysjärjestelyillä halutaan turvata ensisijaisesti paikallisten asukkaiden metsästysoikeudet puiston perustamisvaiheessa.
Mikko Kärnä hämmästelee eläinyhdistyksen vaatimuksia loukkaantuneiden jänisten auttamisest | Verkkouutiset
21.03.2017 22:46
Tällaisessa tapauksessa löytäjä voi ottaa nykyisenkin lain nojalla yhteyttä esimerkiksi kunnaneläinlääkäriin, poliisiin tai paikalliseen metsästysseuraan. - Tässäkin mielessä on tärkeää, että säilytämme kunnaneläinlääkärijärjestelmän tulevassa sote-uudistuksessa. Hänen mukaansa ihmisten ei tule puuttua liikaa luonnonvaraisten eläinten kannanvaihteluihin. - On vain luonnollista, että nälkä, taudit ja pedot poistavat luonnosta heikoimmat yksilöt.
Kehä III:sta ja Kehäradasta tuli kuolettava sumppu kauriille - Yle: Syynä uudet aidat? | V | Vantaan Sanomat
20.03.2017 09:05
Vantaan Hämeenkylän metsästysyhdistyksen puheenjohtajan Karri Toivolan mukaan Kehäradan suojaksi rakennettu korkea aita näyttää olevan ainoa merkittävä "ulkoinen syy" kauris- ja peurakolarien lisääntymiseen.
Riistapolku ratkaistiin uusinnassa | Mäntsälän Uutiset
19.03.2017 08:32
kertaa Mäntsälässä ammutun Riistapolun maistuvimman palkinnon - tällä kertaa koiranpaikannusjärjestelmän eli koiratutkan - vei kokoelmiinsa Heikki Siivonen ( Mertien Metsästäjät), joka löi uusinnassa Petteri Junnon (Nummenpään PS) ja Tomi Salmisen (KLMS). Kolmikosta jokainen ampui kahdeksalla rastilla parhaaksi tulokseksi maksimipisteet 160. Uusinnassa Siivosen tulos oli 153, Junnon 150 ja Salmisen 138.
Lapissa saaliiksi kahdeksan ahmaa - Uutiset - Radio Pooki
18.03.2017 15:43
Kuva: Fotolia Lappi Ministeriön asetuksen mukaisesti poikkeuslupia myönnettiin vain poronhoitoalueen kannanhoitoalueelle, jossa ahman aiheuttamat porovahingot ovat suurimmat. Suomen riistakeskus myönsi helmikuussa poikkeusluvat kahdeksan porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi. Saaliiksi saatiin maaliskuun puoliväliin mennessä kuusi urosta ja kaksi naarasta. Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan saaliiksi saadut naarasahmat olivat nuoria yksilöitä, jotka eivät ole lisääntyneet.
Kahdeksan ahmaa ammuttu, kaikki poikkeusluvat on nyt käytetty - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
18.03.2017 15:24
Suomen riistakeskus myönsi helmikuussa poikkeusluvat kahdeksan porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi. Maaliskuun puoliväliin mennessä saaliiksi saatiin kuusi urosta ja kaksi naarasta. Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan saaliiksi saadut naarasahmat olivat nuoria yksilöitä, jotka eivät ole lisääntyneet.
Erätukun loppuunmyynnissä kävijäryntäys: "On ollut kiire päivä" - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
17.03.2017 18:00
Retkeily- ja metsästystuotteita myyvän Erätukun konkurssiloppuunmyynti veti paljon väkeä koko päivän Kuopion myymälään. Myymäläpäällikkö Taira Kosusen mukaan aamulla ennen kymmentä oven takana oli jo jono. †On ollut kiire päivä. Porukkaa on riittänyt koko ajan, Kosunen kertoi illalla.
Ahma tapettu laittomasti Taivalkoskella - Uutiset - Radio Pooki
16.03.2017 15:52
Kuva: Fotolia Pohjois-Pohjanmaa Metsähallituksen erävalvonta on paljastanut epäillyn laittoman ahman tapon Taivalkoskella. Metsähallituksen erävalvonta on paljastanut epäillyn laittoman ahman tapon Taivalkoskella. Teko paljastui kuluvan kuun alussa, jolloin kaksi moottorikelkkaa oli jahdannut ahmaa Hämeenvaaran ja Kisosjoen alueella. Ahman päältä oli ajettu kelkoilla useita kertoja.
Ylä-Karjala: Nurmeksessakin harkitaan SRVA-sopimuksen irtisanomista | Karjalainen
16.03.2017 10:52
Nurmeksen riistanhoitoyhdistys on lähtenyt mukaan yhdistysten joukkoon, jotka uhkaavat suurriista-virka-avun lopettamisella. Asiasta kertoo Ylä-Karjala .Lieksan ja Kuhmon riistanhoitoyhdistykset ovat jo irtisanoneet sopimuksen, joka on tehty poliisin kanssa.
Valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita saaliiksi enemmän kuin viimeksi - Alueviesti
16.03.2017 02:48
Metsäkauriin metsästykseen ei vaadita pyyntilupaa, mutta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle. Riista-asioissa Satakuntaan kuuluu myös pirkanmaalaisia kuntia, esimerkiksi Sastamala ja Punkalaidun. Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.
Suuret nisäkäspedot ja petolinnut runsastuneet Hämeen metsissä | KU-jutut | Hämeenlinnan K | Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset
15.03.2017 16:14
Suurten nisäkäspetojen ja petolintujen runsastuminen tervehdyttää luonnon eläinkantoja ja ekosysteemiä, ja suurpedot ovat tärkeitä hirvieläintuhojen ja -vahinkojen vähentäjiä, Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri tiedottaa. Merikotkat ovat yhä tavallisempi näky Vanajavedellä. Huuhkajat ja kanahaukat pitävät kurissa taajamissa viihtyviä rottia, kesykyyhkyjä ja naakkoja.
Poliisi epäilee rikosta: Ahman päälle ajettiin moottorikelkalla | Kotimaa | Kaleva.fi
15.03.2017 16:03
Lisäksi ahman päältä oli ajettu moottorikelkoilla useita kertoja. Teko paljastui 1. maaliskuuta. Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena. Ahma on yksi neljästä Suomessa elävästä suurpetolajista. Ahma on WWF:n mukaan erittäin uhanalainen laji.