Webnewsmonitor uutiset

Utajärven ja Muhoksen rajalla sijaitseva Kivisuo suojeluun - Uutiset - Radio Pooki
25.06.2017 10:57
Myös suurpetojen on havaittu liikkuneen alueella.
Janita kuvasi karhuperheen elämää kahden metrin päästä Sykähdyttävä hetki” | MTV.fi
22.06.2017 22:25
Hän haluaa jakaa videonsa, koska harmittelee sitä, että suomalaiset ovat menettäneet yhteyden luontoon ja suurpetoihin erityisesti. †Silloin kun suurpedoista puhutaan, ne ovat negatiivisesti esillä otsikoissa. Kuitenkin suurpedot kuten karhut, ovat hyvin helliä ja hoivaavia olentoja omalle jälkikasvulleen eivätkä siinä asiassa eroa ihmisestä. Haluan näyttää suurpedoista tämän pehmeämmän puolen, kertoo Janita Hautamäki.
Metsähanhen metsästys halutaan sallia rajatulla alueella loka-marraskuussa - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
22.06.2017 21:38
Maa- ja metsätalousministeriö on toteuttamassa tulevalle metsästyskaudelle useita kiireellisiä metsästyksen kestävyyden varmistamiseksi tarvittavia toimenpiteitä. Esimerkiksi metsästysasetusta esitetään muutettavaksi siten, että metsästäjällä olisi velvollisuus ilmoittaa saaliiksi saadusta metsähanhesta Suomen riistakeskukselle. Saalisilmoituksen voi tehdä sähköisen omariista-verkkopalvelun kautta.
Legendaarisen Liekki-sonnin naapurissa etsitään nyt vasikkakarkureita †sähköaitakaan ei | MTV.fi
22.06.2017 18:55
Heikkinen epäilee, että ne olisivat säikähtäneet peuraa tai hirveä. Alueella on liikkunut myös ilveksiä. Ei sen tarvitse välttämättä olla mikään suurpeto. Pelästyminen voi olla tuollaisella pienellä vasikalla sellainen, mitä ihminen ei tajua. Sen verran kovin vasikat ovat kuitenkin säikähtäneet, että ne ovat rynnänneet laidunta kiertävän sähkölanka-aidan läpi.
Tohmajärveltä löytynyt kuollut susi - ePressi | EPressi.com
20.06.2017 19:23
Metsästäjäliitto ei hyväksy laittomuuksia. Susipolitiikkaa hoidetaan yhteistyössä, vahvistetun kannanhoitosuunnitelman mukaisesti ja riistahallinnon johdolla.
Kattilankansiohje kimmastutti riistanhoitoyhdistyksen edustajan - karhun karkottamiseksi o | Maaseudun Tulevaisuus - online
20.06.2017 18:46
"Jos karhu olisi kolmannen kerran työntynyt pihalle, olisi poliisin pitänyt olla valmis tekemään päätös karhun ampumisesta." Suurriistavirka-aputoiminta (srva) oli katkolla useammassa riistanhoitoyhdistyksessä itäisessä Suomessa kevään aikana.
Poliisi tutkii suden ampumista Tohmajärvellä - Kotimaa - Turun Sanomat
20.06.2017 12:59
Poliisi on aloittanut esitutkinnan epäillystä suden ampumisesta Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa. Suden ruho löydettiin Ahvenvaaran Heinälamminkankaalta maanantaina. Eläimen vammojen perusteella on poliisin mukaan syytä epäillä, että sutta on ammuttu. Suden ruho on jo mätänemistilassa, joten tarkka tapahtuma-aika tai mahdollinen ampumapaikka ei ole poliisin mukaan tiedossa.
Metsästäjäliitto tuomitsee suden salakaatotapauksen - "Emme hyväksy laittomuuksia" | Karjalainen
20.06.2017 12:56
- Metsästäjäliitto ei hyväksy laittomuuksia. Susipolitiikkaa hoidetaan yhteistyössä vahvistetun kannanhoitosuunnitelman mukaisesti ja riistahallinnon johdolla, Metsästäjäliitto linjaa.
Tohmajärvellä löytyi ammuttu susi | Radio Rex | Iskelmä Rex
20.06.2017 11:48
Tohmajärvellä tutkitaan epäiltyä metsästysrikosta. Poliisille tehtiin maanantaina ilmoitus Tohmajärvellä Ahvenvaaran Heinälamminkankaalta löytyneestä kuolleesta sudesta. Suden ruhossa olevien vammojen perusteella epäillään, että sutta on ammuttu. Ruho lähetetään tutkittavaksi Eviralle.
Juuso on taas Karhutv:n julkkis, mutta ilvesten kameralle kävi köpelösti - Sulo odottelee | Koillissanomat
20.06.2017 11:20
Kuusamon suurpetokeskus on aloittanut Karhutv-liven, josta voi katsella kahden karhun elämää reaaliajassa. Kamera kuvaa aitausta, jossa asustavat Tessu ja Juuso. Karhut tunnistaa toisistaan helposti: Juuso on äitiään Tessua huomattavasti kookkaampi.
Taas yksi susi salametsästyksen uhriksi - ammuttu ruho löytyi maastosta - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
20.06.2017 10:07
Mätänemistilassa ollut suden raato löytyi Tohmajärven Ahvenvaaralta maanantaina. Poliisin mukaan sutta oli ammuttu. Ruho löytyi Heinälamminkankaalta eikä suden salametsästyksen aika ja mahdollinen ampumapaikka ole poliisin tiedossa. Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena ja pyytää asiasta havaintoja tai muita vihjeitä numeroon 0295 456 342 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi
Poliisi löysi mätänevän suden - epäilee törkeää metsästysrikosta, maksimirangaistus 4 vuot | Helsingin Uutiset
20.06.2017 09:56
20.6.2017 - 09.40 Puheenaihe Poliisi löysi mätänevän suden - epäilee törkeää metsästysrikosta, maksimirangaistus 4 vuotta Kuvan sudet eivät liity juttuun. Arkistokuva/Eila Riekko Kuvan sudet eivät liity juttuun.
Poliisi kaipaa havaintoja: Kuka ampui suden Tohmajärvellä? | Karjalainen
20.06.2017 09:55
Itä-Suomen poliisi tutkii epäiltyä suden salakaatoa Tohmajärvellä. Poliisille tehtiin maanantaina ilmoitus Tohmajärvellä Ahvenvaaran Heinälamminkankaalta löytyneestä kuolleesta sudesta. †Suden ruhossa olevien vammojen perusteella on syytä epäillä, että sutta on ammuttu, poliisi tiedottaa. Suden ruho lähetetään tutkittavaksi Eviralle.
Kansallispuisto: Pedot eivät ole riippuvaisia vanhasta | Ylä-Kainuu
20.06.2017 02:28
Karhu viihtyy osan vuodesta vanhassa metsässäkin syöden muun muassa muurahaisia. Kuitenkaan suomalaiset pedot eivät ole riippuvaisia vanhoista suojelluista metsistä, sanoo Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojola.
Kultakuusi Hurttalan kyläpuuksi ? Kaakonkulma | Kaakonkulma
18.06.2017 23:50
Istutuksen jälkeen juotiin Miehikkälän metsästysseuran tarjoamat kahvit ja mehut, pullan ja piparin kera.
Barbet eli ranskalainen vesikoira on tuttu näky opaskoirana muualla maailmassa, mutta Suom | Satakunnan Kansa
17.06.2017 14:57
Rodun juuret tosin on eräissä tutkimuksissa jäljitetty niinkin kauas kuin 800-luvulle, mutta viime vuosisadalla tämä vesilintujen metsästykseen tarkoitettu koira ehti käydä jo sukupuuton partaalla. †Jos pari vuotta sitten joku olisi kehottanut minua ottamaan barbetin tai ylipäätään vesikoiran, olisin nauranut.
Juuso-karhua voi seurata livenä internetin Karhu-tv:stä - Satakunnan Kansa
17.06.2017 11:25
Karhu-tv lähettää livekuvaa Kuusamon Suurpetokeskuksesta läheltä Juuso- ja Tessu-karhujen suosimaa oleskelupaikkaa. Katso lähetystä: Karhu-tv Juuso on karhuista tummempi ja rotevampi. Tessu on pienikokoisempi naaras.
Kuusamon suurpetokeskus Norppaliven jalanjäljissä: Juuso-karhun ja ilvesten elämää voi seu | Kaleva
15.06.2017 22:57
Karhukamerasta voi seurata esimerkiksi sitä, kuinka karhut vääntelevät risuja metsäpalstallaan. Kameran taka-alalla näkyvä kuusenjuuri on Jäntin mukaan yksi karhujen lempipaikoista köllöttelyyn. Jäntin mukaan lähetyksestä kannattaa seurata myös, kuinka hyvin karhu maastoutuu ympäristöön. Suuri eläin katoaa kesän viherrykseen tehokkaasti. ?
Heli Siitari Metsästäjäliiton toiminnanjohtajaksi ? Kangasniemen Kunnallislehti | Kangasniemen Kunnallislehti
15.06.2017 02:23
Suomen Metsästäjäliitto saa uuden toiminnanjohtajan 1.8. Tehtävässä aloittaa ekologiaan ja ympäristönhoitoon erikoistunut filosofian tohtori Heli Siitari. Hän siirtyy Metsästäjäliittoon Luonnon- ja riistanhoitosäätiöstä, jossa hän toimii tällä hetkellä asiamiehenä.
Ampumaväki havittelee isompaa rataa Lahnukseen - asukasyhdistys tavoittelee radan käytön s | Länsiväylä
15.06.2017 01:56
Espoon Ampumaratayhdistys toivoo, että Lahnuksen rataa voisi laajentaa ja käyttää nykyistä enemmän. Lahnus-Takkulaseudun asukasyhdistys puolestaan haluaisi, että radan käyttöä supistetaan sen aiheuttaman melun vuoksi. Asian käsittely on kesken kahden Korkeimpaan hallinto-oikeuteen jätetyn valituksen vuoksi.