Webnewsmonitor uutiset

Merikonttimuurit kelpaisivat hyvin Muukon haulikkoampujille | Etelä-Saimaa
26.04.2017 14:23
Muukon ampumaurheilukeskuksessa on kahdeksan eri ampumarataa. Haulikkourheilun pysyminen jatkossakin valvotussa ja turvallisessa ympäristössä on harrastajien toive. -Tämä konttiratkaisu saattaa olla osa ampumaratojen tulevaisuutta. Ympäristölupia on lähiaikoina umpeutumassa useammalla ampumaradalla
Merikonteista voi tulla Muukon haulikkoratojen pelastus Lappeenrannassa ? suunnitelmissa 2 | Etelä-Saimaa
26.04.2017 14:23
Konsulttiyhtiö Rambollin Lahden-toimisto on visioinut Lappeenrannan liikuntatoimen toimeksiannosta, miten ympäristöluvan vaatimat pohjaveden suojaustoimenpiteet olisi mahdollista tehdä haulikkoradalla kustannustehokkaasti. Radalla ampuminen loppuu, jos sitä ei korjata lupaehdot täyttäväksi. Konttiseinillä rakennettuja ampumaratoja on Keski-Euroopassa. -Merikonttiseinään perustuva rataratkaisu olisi hyvin edullinen rakentaa ja ainut laatuaan Suomessa, varmaan Pohjoismaissakin. Vaikuttaa aika lupaavalta, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.
Vuoden 2017 kymenlaaksolainen kylä Ummeljoki on aktiivisten asukkaiden kotipaikka - kyläll | Kouvolan Sanomat
26.04.2017 14:12
On maamiesseura, metsästysseura, Ummeljoen Korpiveikot sekä monia muita. -Kylälle muuttaa uusia asukkaita. Kun perikunta myy talon, sille yleensä löytyy ostaja, Naukkarinen toteaa. Ummeljoen koulu on ollut lakkautettavien koulujen listalla jo kahdeksan vuotta, mutta toistaiseksi se on saanut olla. Oppilaita on kuutisenkymmentä.
Riistakameran kuvissa hirvi ja villisika | ET | ET-lehti
25.04.2017 22:22
- Kun kolmena kesänä olin huomannut karhujen käyneen pellolla, ajattelin, että haluaisin niistä kuvan. Paikallisella metsästysseuralla on ollut pitkään käytössä riistakameroita. Seuran hyvien kokemusten takia Jormakin päätti hankkia sellaisen. Kamera on säädetty ottamaan valokuvia kymmenen sekunnin välein, kun se havaitsee lähistöllä liikettä.
Rakkaudesta lukemiseen. | Apu
25.04.2017 19:03
Metsäpeurat kuljeskelevat kansallispuiston erämaissa ja tulevat välillä myös niityille ja pelloille. Salamajärvi on eteläisimpiä paikkoja Suomessa, jossa voi kokea erämaan tunnelman. Suomenselän karulla vedenjakaja-alueella elää myös metsäpeura. Olen aika kranttu erämaan tunnelmasta: siellä pitää olla niin hiljaista, että voi kuulla korviensa soivan.
Metsästäjäliitossa vaihdokset jatkuvat - nyt lähtee toiminnanjohtaja - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
25.04.2017 16:34
Nyt on uusien tuulien aika", toteaa Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtajan tehtävän jättävä Panu Hiidenmies . Hiidenmies on luotsannut liittotoimistoa, jossa on tällä hetkellä 14 työntekijää. Toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi 15 vuoden aikana. Lainsäädäntö on muuttunut. Myös koulutustarpeet sekä liiton edunvalvontavastuut ovat laajentuneet.
Metsästäjäliitto hakee uutta toiminnanjohtajaa | Karjalainen
25.04.2017 09:53
Metsästäjäliitto on Suomen suurin metsästäjien edunvalvoja. Jäseninä on yli 2 700 metsästysseuraa, joissa metsästäjiä on 160 000.
Talviuniltaan heränneen Juuso-karhun ja Sulo-isännän lämmin jälleennäkeminen †”Yhdess | MTV.fi
24.04.2017 16:26
Kuusamon suurpetokeskuksessa asuva Juuso-karhu tallusti pitkiltä talviuniltaan suoraan herkkupöytään. Tarjolla oli Juuson herkkuja: hunajaa, marjoja ja hedelmiä. Siinä me sitten yhdessä istuskelimme ja suukottelimme railakkaasti, Juuso-karhun isäntä Sulo Karjalainen kuvailee kaverusten lämmintä jälleennäkemistä. Ihan kuin olisi eilen viimeksi tavattu. Kyllä Juuso muistaa, isäntä iloitsee.
Luke: Suomen karhukanta vahvistunut, Oulun seudulla kasvu on ollut runsasta | Kotimaa | Kaleva.fi
24.04.2017 15:10
Arvio poronhoitoalueen karhukannan koosta on kuitenkin epävarmempi kuin arvio muun Suomen karhukannasta, sillä poronhoitoalueella karhukannan havainnoitsijaverkosto on muuta maata harvempi.
Maitopurkit hirvituhojen estoon: "Uskomatonta, mutta latvusta ei syödä" - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
22.04.2017 17:31
Lue myös: Ei tilaa hirville, jos käyttää Rexonaa Hirvelle maistuvat männyn taimet - erityisesti lehtipuun alla Hirville kelpaavat myös kuuset - tuhot ovat lisääntyneet Wunderbaum pitää karhut loitolla Pyöröpaalit ja omenapuut vaarassa?
Lintuharrastus periytyy, kun vauvasta aloitetaan - ePressi | EPressi.com
21.04.2017 16:37
Haloset harrastavat sekä metsästystä että luonnontarkkailua, ja Sonja suoritti metsästyskortin jo kymmenvuotiaana. Kysymys, kuinka nämä sopivat yhteen, on Sonjan mielestä käsittämätön: ? Molemmissa tarvitaan tunnistamisen ja luonnossa liikkumisen taitoja.?
Pian päästään taas Pahamäkeen - Luoteisväylä
20.04.2017 23:18
Siltaa pitkin on ollut kulku Pahamäkeen, jossa on erittäin hyvät ulkoilu-, marjastus- ja metsästysmaastot, joita lamppilaiset ovat käyttäneet vuosikymmenet. Nyt alkuvuodesta kyläläiset päättivät laittaa toimeksi purkamalla vanhan ja rakentamalla uuden sillan joen yli. Lampin kyläyhdistys järjesti sillan purkutalkoot, joihin kerääntyi yli 20 reipasta talkoolaista. Romahtanut silta purettiin pääosin kahden traktorin avustuksella.
Metsästyksen laajentamiselle Hossassa ei vastakaikua †lakiesitys kansallispuistosta iso | Satakunnan Kansa
19.04.2017 16:57
Suomussalmen, Kuusamon ja Taivalkosken kuntalaisilla on kuitenkin metsästyslain mukaan oikeus metsästää oman kuntansa alueella, ja tämä oikeus pysyisi voimassa Hossan kansallispuistossakin. Hirvenmetsästys olisi mahdollista muillekin niissä metsästysseuroissa, jotka rajautuvat kansallispuistoon.
Sopu vuodeksi: Lieksa, Ilomantsi ja Juuka tekivät sopimukset suurriistavirka-avusta - Maas | Maaseudun Tulevaisuus - online
19.04.2017 15:51
Lieksan riistanhoitoyhdistyksellä on huhtikuu aikaa päättää lopettaako se suurriistavirka-avun antamisen Ilman koulutettuja koiria ei ole suurriistavirka-apua Suurriistavirka-apusopimuksensa irtisanonut Lieksan riistanhoitoyhdistys neuvotteli poliisin kanssa
Kevättalvi juoksutti nuoremman susiuroksen Ruokolahden takametsiin, Penna on lähtöisin sam | Uutisvuoksi
19.04.2017 13:05
Metsästäjien epäilyt susien siirtämisestä Etelä-Karjalaan eivät ole hälventyneet. Epäilijöiden mielestä susien liikehdinnän ajoissa ja reiteissä on niin paljon samankaltaisuuksia. Seppo Ronkainen sanoo, että laumasta lähtevä nuori susi valitsee täysin sattumanvaraisesti kulkusuuntansa.
Ilves tappoi metsäkauriin asutuksen lähellä Kajaanissa - Kainuun Sanomat
18.04.2017 18:56
Ilves ei hirvitä Elorantaa, vaan hän uskaltaa lenkkeillä koiransa kanssa alueen metsäpoluilla. † Kyllä se karttaa ihmistä. Eivät ne vielä niin tuttavallisia ole. Kajaanin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajan Matti Kuljun tiedossa on muutamia Kajaanin asutusalueilla liikkuvia metsäkaurislaumoja, jotka koostuvat muutamista yksilöistä.
Vuoden sopimus SRVA-toiminnasta - Pogostan Sanomat
18.04.2017 17:16
Kaikki SRVA-sopimuksensa Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa irtisanoneet riistanhoitoyhdistykset ovat tehneet yhden, vuoden mittainen sopimuksen suurriistavirka-aputoiminnasta Pohjois-Karjalan alueella. Talven 2017 aikana Lieksa, Ilomantsi ja Juuka irtisanoivat SRVA -sopimuksen Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa.
Poliisi: Isokokoinen susi liikuskellut Espoossa | MTV.fi
18.04.2017 16:26
Poliisi ja metsästäjät pyrkivät karkottamaan suden muun muassa koiran avulla. Suden havaittiin siirtyneen Masalan alueelle, josta jäljet johtivat edelleen Masalan pohjoispuolella olevalle metsäalueelle. Poliisin tietojen mukaan susi ei ole aiheuttanut konkreettista vaaraa kenellekään.
Judas-supikoira tuo löytäjälleen 50 euroa - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
15.04.2017 18:01
Maastossa on seurannassa 10†15 supikoiraa, joiden tehtävänä on johdattaa kenttätyöntekijä supikoiraparin tai - pentueen luokse ja auttaa siten supikoirien poistamisessa Lapin kairoissa. Pyynti-innon lisäämiseksi Suomen riistakeskus tarjoaa 50 euron arvoisen lahjakortin Judas-eläimen kiinni saaneille metsästäjille sekä kaikille seurantapannan palauttaneille. Pantasupikoiria on ympäri Etelä- ja Keski-Lappia. Niitä voi kohdata missä tahansa.
Milloin matolääkitys on tarpeen? | Avainapteekit
14.04.2017 12:35
Metsästäville koirille suositellaan heisimatolääkitystä vähintään metsästyskauden päätteeksi. Asiantuntijana Anu Näreaho, ELT, Eläinlääketieteellisen parasitologian dosentti, Helsingin yliopisto sekä Saari, Näreaho, Nikander: Elinympäristönä koira - koiran loiset ja loissauradet (Fennovet, 2016).