Webnewsmonitor uutiset

Metsästäjät laskevat Suomen riistaeläimet †Lumijoen metsästysyhdistyksen miehet suksill | Kaleva
26.02.2017 08:00
Havaintojen pohjalta maa- ja metsätalousministeriö vahvistaa metsästysajat, rauhoittamiset ja myöntää pyyntiluvat. Kolmiolaskenta on metsästäjien vastuulla. Lumijoen metsästysyhdistys on harjoittanut metsästystä ja riistanhoitoa jo sata vuotta.
16-vuotias sekarotuinen Roosa on niittänyt mainetta etelähämäläisissä hirviporukoissa - Ma | Maaseudun Tulevaisuus - online
25.02.2017 06:54
Mattila on itse kahden metsästysseuran jäsen: Mommilan Erämiesten ja Turengin Metsästysseuran. Hirviporukassa hän ei aina ole välttämättä edes lihaosuudella, se tuo joustoa omaan liikkumiseen, kun ei ole velvoitteita, vaan voi käydä muuallakin jahdissa. "Mutta kun metsälle lähdetään, koira pitää olla mukana.
Ampumaradan kohtalo riippuu tulevan ympäristöluvan sisällöstä | Sotkamo-lehti
25.02.2017 02:00
Huhtikankaan ampumarataa saa toistaiseksi käyttää.
Kaksi uutta ahmapoikkeuslupaa | Enontekiön Sanomat
24.02.2017 05:45
Suomen riistakeskus on myöntänyt viime viikolla myönnettyjen neljän poikkeusluvan lisäksi poikkeusluvat kahden erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi. Toinen poikkeusluvista on myönnetty Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle ja toinen Lapin paliskunnan lupa-alueelle.
Miljoona linnunpönttöä odottaa pesijöitä - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
23.02.2017 23:42
ana Metsähallitus, BirdLife Suomi, WWF Suomi, Luonto-Liitto, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Latu, Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen Partiolaiset, Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Suomen Metsästäjäliitto sekä Yle. Sekä uudet että vanhat, kunnostetut pöntöt on merkitty Ylen ylläpitämällä kartalle . Sivustolta löytyy myös pönttöjen rakennus- ja ripustusohjeet sekä paljon tietoa pönttöpesijöistä.
Luontoharrastaja tekee Perniön susijahdin tutkinnasta kantelun - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
23.02.2017 23:35
Riittää, kun susi kulkee sadan metrin päässä tällaisesta pihapiiristä." Markkanen ei vastusta metsästystä ja hän antaa metsästäjille myös kiitosta esimerkiksi hyvin järjestetyistä hirvijahdeista. Hän harmittelee, että jotkut "luonnonsuojelupuolen höyrypäät" ovat menneet niin pitkälle, että vaativat muun muassa Perniön susijahdin osallistujien nimitietojen julkistusta
Valokuvaajan mielestä kuva voi hyvin - Juha Metso: "Valokuvauksesta on tullut maailman har | Imatralainen
23.02.2017 17:20
Juha Metso kuvailee itseään tunnefriikiksi ja hetkien metsästäjäksi. - Hetkeen kulminoituu kaikki. Peilaan itseäni kuvattavieni kautta, kertoo valokuvataiteilija, jonka Tunteella liikkeellä - Emotion in Motion -näyttely on esillä Lappeenrannan taidemuseossa vielä kaksi viikkoa. Kotimaassa ja ulkomailla menestynyt valokuvaaja ei ole huolissaan valokuvan asemasta
Opettaja-lehti - Luonnon puolesta | Opettaja
23.02.2017 02:03
Lasten tietämys riistaeläimistä on käynyt kovin ohueksi, havaitsi Janne Jaakkola tehdessään luokanopettajaopintojensa gradua. Aiheena oli viidesluokkalaisten luontosuhde ja riistaeläintietoisuus .Kun Janne pyysi viidesluokkalaisia kuvittelemaan itsensä metsään ja kirjoittamaan tarinan havaitsemistaan riistaeläimistä, lapset osasivat mainita nimeltä vain muutamia lajeja.
Susiviha vaatii selityksen - Savon Sanomat | Savon Sanomat - online
22.02.2017 04:01
Suurpetosivustolla kerrotaan myös, että muutkin suurpedot kuin susi herättävät ristiriitaisia tunteita, joskaan eivät aivan niin voimakkaita kuin susi. Myönteisten näkemysten mukaan suurpedot kuuluvat Suomen luontoon ja ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta.
Kaksi uutta ahmapoikkeuslupaa myönnetty Lappiin - Uutiset - Radio Pooki
21.02.2017 19:19
Kuva: Fotolia Lappi Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat kahden erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi Lapin paliskunnan sekä Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle.
Perniön susijahdin lainmukaisuus herättää kysymyksiä †poliisin toiminnasta kantelu - Pa | Turun Sanomat
21.02.2017 15:56
Markkasen tutkintapyyntö ei koske alfanaaraan kaatamista vaan metsästystilannetta ja sen luvanmukaisuutta.
Kahden ahman pyyntiin poikkeusluvat - Keskisuomalainen | Keskisuomalainen - Online
21.02.2017 14:40
Suomen riistakeskus on myöntänyt viime viikolla myönnettyjen neljän poikkeusluvan lisäksi kaksi uutta poikkeuslupaa ahmanpyyntiin. Riistakeskuksen mukaan kaksi ahmaa aiheuttavat erityisen merkittäviä porovahinkoja. Toinen poikkeusluvista on myönnetty Lapin paliskunnan ja toinen Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle.
Kaksi uutta ahmapoikkeuslupaa myönnetty poronhoitoalueelle - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
21.02.2017 13:46
Suomen riistakeskus on myöntänyt kaksi uutta poikkeuslupaa erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavien ahmojen pyytämiseksi. Toinen poikkeusluvista on myönnetty Lapin paliskunnan ja toinen Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle. Aikaisemmin eli torstaina 16.2.2017 myönnettiin jo neljä ahmanpyynnin poikkeuslupaa.
Lapin paliskunnalle ja Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle myönnetty | YLE.fi
21.02.2017 12:21
Viime viikolla ahman kaatoon poikkeusluvat saivat Pohjois-Sallan, Kemin-Sompion, Hammastunturin ja Sallivaaran paliskunnat. Tähän mennessä on kaadettu kaksi ahmaa. Riistakeskukselle kaatoilmoituksen on tehnyt Sallivaaran ja Hammastunturin paliskunnat. Kummassakin paliskunnassa kaadettiin sunnuntaina uros-ahmat. Tähän mennessä on myönnetty kuudelle paliskunnalle lupa ahman kaatoon.
Poliisi huolissaan eläinsuojelusta †lieksalaismetsästäjät kapinoivat irtisanoutumalla v | YLE.fi
21.02.2017 08:10
Riistanhoitoyhdistys, poliisi, Metsästäjäliitto ja riistakeskus kokoontuvat yhteiseen neuvotteluun ratkomaan tilannetta ensi kuun alussa.
Lapin Kansa: Ensimmäinen ahma kaadettu Inarissa - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
20.02.2017 18:12
Lue lisää: Ministeriö sallii kahdeksan ahman metsästyksen poronhoitoalueella Luontojärjestöt tuomitsevat ahmojen metsästyksen sallimisen, päätöstä pidetään vastuuttomana Luonnonsuojeluliitto vastustaa ahman metsästystä -poronhoidolle tukia suurpetokantojen suuruuden mukaan Pohjois-Sallassa ahma raadellut yli 60 poroa -jahtiväki odottaa saalista
Riistakeskus ei heltynyt sudenkaadon lisälupiin - Paikalliset - Turun Sanomat
19.02.2017 16:55
Kyseisen susireviirialueen metsästysseurat hakivat poikkeuslupaa kahden suden kaatamiseksi Varsinais-Suomen kolmen susireviirin alueelta. Kyse oli jatkohakemuksesta edelliselle poikkeuslupapäätökselle, jonka nojalla samalla alueella oli ammuttu kaksi sutta alkuvuoden aikana.
Pohjois-Sallassa ahma raadellut yli 60 poroa - jahtiväki odottaa saalista - Maaseudun Tulevaisuus | Maaseudun Tulevaisuus - online
19.02.2017 16:08
Suomen riistakeskus kertoi torstaina myöntäneensä Pohjois-Sallan, Kemin-Sompion, Hammastunturin ja Sallivaaran paliskuntiin poikkeusluvat ahmanpyyntiin. Pohjois-Sallan paliskunnan poroisäntä Ensio Pirttilä kertoo MT:lle, että ahmajahdissa ei ole vielä tullut saalista. "Ahmaa ei saa pyytää ennen kuin raato on löytynyt", hän selventää.
Ahmajahti on toteutettava varoen - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat
18.02.2017 02:31
Valvonnan tehostaminen on vaikeaa, sillä Suomen harvoilla erävalvojilla on jo nyt valvottavanaan valtava alue.
Yksityishenkilön tekemä tutkintapyyntö Perniön susijahdista ei johda mihinkään - Maaseudun | Maaseudun Tulevaisuus - online
18.02.2017 00:25
Suomen riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla naarassusi. Susijahdin tapahtumista teki tutkintapyynnön yksityishenkilö, joka ei kuulu metsästysseurueeseen, eikä ole ollut jahdissa mukana.