Metsästäjien terveys- ja hygieniakoulutus 2017

Koulutuksessa käydään läpi myös ajankohtaiseen afrikkalaiseen sikaruttoon liittyviä asioita.

 

Tietoa Metsästäjien terveys- ja hygieniakoulutuksesta ja Eviran ohje "Luonnonvaraisen riistan lihan käsittely ja lihan toimittaminen myyntiin"

Metsästysseuroille on jälleen tarjolla riistanlihan käsittelyn hygieniakoulutusta. Jos hirviporukasta löytyy koulutuksen käynyt henkilö, niin hän saa tarkastaa ruhon ja sisäelimet jo pyyntipaikalla, jos liha aiotaan viedä leimattavaksi. Koulutuksessa tarjolla myös ajankohtaista, huipputason tietoa esimerkiksi riistaeläinten sairauksista, kuten afrikkalaisesta sikarutosta.

Metsästäjien terveys- ja hygieniakoulutus on erityisen hyödyllinen seuroille, jotka myyvät riistanlihaa, mutta myös perusmetsästäjä saa siitä tarpeellista tietoa. Koulutus on teoriapohjainen eikä sisällä käytännön lihankäsittelyä. Koulutuksen käyneet kirjataan Eviran viralliseen rekisteriin.

Metsästäjän terveys- ja hygieniakoulutus pähkinänkuoressa
• Hinta Metsästäjäliiton jäsenille 100 euroa ja muille 150 euroa (mahdolliset ruokailut tulevat kurssimaksun päälle, tarkista koulutuksen järjestäjältä)
• Pakollinen ennakkoilmoittautuminen
• Ilmoita sähköpostiosoitteesi, ennakkomateriaali toimitetaan sähköisenä etukäteen tutustuttavaksi
• Kurssin oppikirja on Metsästäjän terveysoppi 2013, Wazama Media ja Suomen Metsästäjäliitto, 300 sivua, 523 kuvaa. Kirjan voi tilata Eräkontista, www.erakontti.fi
• Koulutus kestää 10 tuntia
• Koulutuksen käyneille toimitetaan postitse luottokortin kokoinen suorituskortti ja heidän henkilötietonsa kirjataan Eviran rekisteriin.

Katso myös Jahti-lehden 1/2017 artikkeli aiheesta.

Ilmoittautumis- ja lisätiedot vuoden 2017 koulutuksiin näet klikkaamalla järjestämispaikkaa.

 

 

Riihimäki, Erätalo 3.-4.3.2017   SML keskustoimisto  
Renko, Inkalan kartano 10.-11.3.2017         E-Häme

 

Vuokatti, Urheiluopisto 24.-25.3.2017     Kainuu