Metsästäjäliitto tukee nuorten riistanhoitomaksun alentamista

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausunnolle esityksen alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksun alennettamisesta nykyisestä 39 eurosta 20 euroon. Metsästäjäliitto on erittäin tyytyväinen esitykseen. Liitto esitti jo heinäkuussa 2017 riistanhoitomaksun puolittamista alaikäisille. 

Metsästäjäliiton näkemyksen mukaan riistanhoitomaksun alentaminen on tärkeä toimenpide, joka edesauttaa nuorten metsästysharrastuksen aloittamista. 

- Hienoa, että maa- ja metsätalousministeriössä halutaan edistää nuorten pääsyä metsälle, kommentoi Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari

Maksun alentamista puoltaa myös se, ettei alle 18-vuotiailla ole tällä hetkellä äänioikeutta riistanhoitoyhdistyksen kokouksissa. Esitys on osoitus siitä, että nuoret tarvitsevat entistä enemmän tukea päästäkseen harrastamaan. 

Metsästäjäliitto pitää jatkuvuuden kannalta erittäin tärkeänä nuorten saamista mukaan metsästysharrastuksen pariin. Metsästäjäliiton keväällä 2018 hyväksyttyjen sääntöjen mukaan myös liiton alle 18 -vuotiaiden jäsenten jäsenmaksu tullaan puolittamaan.  

- Harrastuksen aloittamiseen kohdistuu muutenkin paljon kustannuksia, joten on kohtuullista helpottaa nuorten mukaan pääsyä, toteaa Metsästäjäliiton puheenjohtaja Tuomas Hallenberg

Metsästäjäliitolla on parhaillaan käynnissä Nuoret seuraan -kampanja, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen metsästysmahdollisuuksia etsivät nuoret ja nuoria jäseniä etsivät metsästysseurat.

- Metsästyksestä kiinnostuneille nuorille tulee tarjota mahdollisuuksia päästä metsälle. Nykyinen uusien metsästäjien määrä ei riitä korvaamaan suurten ikäluokkien poistumaa lähivuosina. Kynnys on saatava matalaksi ja ovi auki, totea Hallenberg. 

Lisäksi Metsästäjäliitto tukee rahallisesti seuroja, jotka ottavat nuoria jäseniä tai uudistavat sääntöjään nuorisoystävällisiksi. Metsästäjäliitolla on olemassa valmiit nuorisoystävälliset mallisäännöt. 

Lisätietoja: Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari p. 040 826 7998