Metsähanhen metsästys alkaa osassa maata 1.10.


Metsähanhen metsästys alkaa Suomen riistakeskuksen ansiokkaan työn ansiosta kolmen vuoden rauhoituksen jälkeen erikseen nimetyissä kunnissa. Metsästysaika on 1. 10–30.11. Näillä rajoituksilla jahti pyritään kohdentamaan runsaslukuiseen alalajiin, tundrametsähanheen.

Metsähanhen metsästys on tänä vuonna sallittua seuraavissa kunnissa: Lappeenranta, Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti, Orimattila, Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo ja Pukkila.

Sallitulla metsästysalueella suurin osa metsähanhista on loka–marraskuussa tundrametsähanhia. Tämän alalajin kokonaiskanta Euroopassa on taigametsähanheen verrattuna kymmenkertainen (n. 600 000 yksilöä). Molemmat alalajit ovat sallittua riistaa, mutta tarkoitus on, että taigametsähanhea ei ammuttaisi merkittäviä määriä.

Luotettavaa arviota taigametsähanhen pesimäkannasta ei ole, ja siksi pyynti voidaan koko Suomessa aloittaa vasta aikaisintaan 2019. Tämän syksyn jahdilla luodaan myös tulevaisuuden käytäntöjä. Näytetään, että metsästäjät ovat luottamuksen arvoisia!

Pakollinen saalisilmoitus 7 vrk kuluessa: Oma Riistaan tai lomakkeella 

Ota kuva nokasta ja siivestä ja lähetä se hanhi@luke.fi:

Jos et vielä tunnista kahta eri alalajia, niin käy katsomassa viimeistään nyt ohje täältä.