Vinkkejä ja ohjeita peijaisten järjestämiseen

Jokaisella metsästysseuralla on omat tapansa järjestää peijaiset. Koska nyt kyseessä on hiukan erilainen tapahtuma, annamme vähän vinkkiä mistä kannattaa aloittaa.

Mistä järjestäjät?

• Ottakaa yhteyttä Metsästäjäliiton piirien toiminnanjohtajiin ja kertokaa halukkuudestanne osallistua tapahtumaan.
  • Ottakaa naapuriseurat mukaan tekemään peijaisia yhdessä, jotta järjestelyvastuu jakaantuu useammalle taholle.

Mistä riista peijaisiin?

• Sopikaa seurojen kesken, minkä seuran hirvi- tai peuraluvista riista kaadetaan ja mikä seura tai porukka sen kaataa.
  • Voitte myös neuvotella paikallisen riistanhoitoyhdistyksen kanssa, että alueelle tulevista luvista joku varataan peijaisia varten.

Mistä kokit ja kalusto?

• Kauhan varteen löytyy useimmista metsästysseuroista kokeneita riistaruoanlaittajia. Jos esimerkiksi isomman hirvikeittomäärän tekeminen ei ole tuttua, voi apua kysäistä vaikka paikallisilta kotitalouden opettajilta tai laitoskeittiöiden henkilökunnalta.
  • Keiton lisukkeena voi tarjoilla leipää tai keittää kahvit. Paikallisilta ruoantuottajilta tai ruokakaupoilta voi kysyä sponsorointitukea tarjoilujen rahoittamiseen.
  • Pyytäkää apuja muilta yhdistyksiltä kuten reserviläisiltä, martoilta tai partiolaisilta. Reserviläisillä on usein hyvät suhteet soppatykkeihin, martoilta voisi saada apua ruoanlaittoon tai tarjoiluun ja partiolaiset keksivät oheisohjelmaa ruokailun oheen.

Millainen tapahtuma?

• Tapahtuman pääasia on riistaruoan tarjoaminen kaikelle kansalle.
  • Ruokailun ohessa seuroilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa, metsästysharrastusta ja järjestää tapahtuman yhteyteen ohjelmaa omien resurssiensa puitteissa.
  • Myös kennelyhdistysten väki kannattaa kutsua paikalle, koska metsästyskoirat kiinnostavat aina.
  • Tehkää yleisötapahtuman järjestämisestä vaadittava ilmoitus poliisille ja tarvittaessa muille tahoille.

Millaista viestintää?

• Metsästäjäliitto antaa apua viestinnässä. Suomen suurimpien peijaisten syksyn mittaan täydentyvän materiaalipankin löydät täältä.
  • Tapahtumasta kannattaa vinkata lehdistölle ja radiolle.
  • Tiedottakaa tapahtumasta myös verkossa esimerkiksi Facebookin kautta.