Metsästäjäliitto auttaa ampumaratatoimijoita ympäristölupa-asioissa

Filosofian tohtori Lotta Jaakkola aloittaa Metsästäjäliitossa heinäkuun alussa hanketyöntekijänä. Hänen tehtävänään on tehdä ampumaratoihin liittyvä ympäristölupakoulutus, jonka myötä lupa-asioiden ymmärtäminen helpottuisi puolin ja toisin. Lisäksi on tarkoitus julkaista opas käytännön ohjeista.

– Ympäristölupa-asioissa on paljon sudenkuoppia. Hankkeen tarkoitus on, että jatkossa lupa-asioihin liittyvää turhaa rahanmenoa ei olisi niin paljon, ja hankkeet saataisiin jouhevasti maaliin, Jaakkola kertoo.

Hankkeen aikana hän kiertää kaikki Metsästäjäliiton piirit koulutusten merkeissä. Koulutuksissa on tarkoitus ottaa aina yksi rata esimerkiksi ja käydä yhdessä läpi sen lupa-asioita. Tällöin osallistujat joutuvat itse miettimään asioita ja ne jäävät paremmin mieleen.

Viimeksi Lotta Jaakkola on toiminut Ampumaharrastusfoorumin rata-asiantuntijana ja työskennellyt ampumaratojen ympäristölupa-asioiden ja erityisesti maakuntakaavoituksen parissa.

Listätietoa:

Lotta Jaakkola