Hallenberg pohjoismaisen metsästäjäjärjestön varapuheenjohtajaksi

NHA:n uusi johto: puheenjohtaja Knut Arne Gjems (oik.) ja varapuheenjohtaja Tuomas Hallenberg. (Kuva: Heli Siitari)

Metsästäjäliiton puheenjohtaja Tuomas Hallenberg on valittu pohjoismaisen metsästäjäjärjestön varapuheenjohtajaksi. Nordic Hunter’s Alliance (NHA) edustaa 600 000 metsästäjää Pohjoismaissa.

– Riistalajien kannanhoito on nykyisin usein rajat ylittävää toimintaa. EU:n myötä monet lainsäädäntökysymykset, kuten Metsästäjäliiton vahvasti vaikuttama tuliasedirektiivi, koskettavat kaikkia jäsenvaltioita. Minulla on ollut tapana sanoa, että lumipallo on helpointa pysäyttää jo ylärinteessä. Siksi metsästäjien edunvalvontaa on tarpeen tehdä tehokkaasti myös kansainvälisessä kentässä, kertoo Hallenberg pohjoismaisen yhteistyön merkityksestä.

NHA:n puheenjohtajaksi valittiin järjestön vuosikokouksessa Kööpenhaminassa norjalainen Knut Arne Gjems. Metsästäjäliitto on NHA:n jäsenjärjestö.