Metsästäjäliitolta usein kysyttyjä kysymyksiä

Metsästäjäliitto neuvoo mielellään jäsenseuroja metsästysseuratoiminnassa. Tärkeimmät kanavat ovat Jahti-Jakt-lehti, verkkosivut, Facebook, koulutukset ja Metsästäjäliiton julkaisut. Myös tästä osiosta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yhdistyslaki ja seuran säännöt ohjaavat seuratoimintaa

Seuran puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten on syytä lukea yhdistyslaki ja seuran säännöt. Niillä pärjää hyvin pitkälle. Päätöksenteon marssijärjestyksen näet alla olevasta listasta. Listalla ylempänä olevan määräystä vastoin ei alempana oleva taho voi päättää.

• yhdistyslaki
  • seuran säännöt
  • yleinen kokous
  • hallitus
  • puheenjohtaja
  • toimikunnat ja muut vastaavat

Metsästysseuran käsikirja

Aloita metsästysseuratoimintaan liittyvien ongelmien ratkaisu tutustumalla Metsästysseuran käsikirjaan (2012). Sieltä löydät perustiedot seuran perustamisesta ja uusien jäsenten ottamisesta talouteen ja jäsenen erottamiseen asti.

Käänny vasta sen jälkeen piirin, liiton tai Jahti-lehden lakipalstan puoleen. Suurin osa ongelmista on ennalta ehkäistävissä tai ratkaistavissa kirjan tietojen perusteella.

Metsästysseuran käsikirjan voit tilata Eräkontista.

Jahti-lehden kysymyspalstat

Jokaisessa Jahti-Jakt-lehdessä on Lakipalsta, jonne voit lähettää juridisiin ongelmiin liittyviä kysymyksiä. Lehdessä on myös Kysymyksiä ja vastauksia -palsta.

Kysymykset on jaettu aihealueittain:

Seuratoiminta
Jäsenyyteen liittyvät kysymykset
Jäsenten erottaminen ja muut sanktiot
Metsästysalueet
Metsästysseurojen yhdistysrekisteriasiat