Metsästäjäliitto ja BirdLife laativat oppaan taantuvien vesilintujen tunnistukseen

Vesilintujen metsästyskauden alkaessa Metsästäjäliitto ja BirdLife Suomi muistuttavat lajintunnistuksen tärkeydestä ja kehottavat välttämään taantuvien lajien metsästystä. Järjestöt ovat julkaisseet elokuussa 2018 oppaan, joka esittelee tärkeimmät tuntomerkit taantuneiden vesilintujen tunnistamiseksi. Ympäristöministeriö ja Uittokalusto ovat olleet mukana tukemassa tätä hanketta.

Oppaassa esitellään kahdeksan Suomessa taantunutta tai harvinaista vesilintulajia ja kerrotaan, miten ne tunnistetaan. Ne esitellään siinä puvussa, jossa ne yleensä metsästyskauden alussa ovat. Karujen selkävesien tai ulkosaariston lajeja ei tällä kertaa käsitellä, vaan mukana on tyypillisesti sisämaan kosteikoilla ja merenlahdilla tavattavia lajeja.

Opas jaettiin Metsästäjäliiton tuoreimman Jahti-lehden mukana. Löydät sen myös täältä.