Suomen Metsästäjäliiton blogi

Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
01.12.2016 16:07

Tällä hetkellä on monella rintamalla tapetilla median puolueettomuus. Asia ryöpsähti julkiseen keskusteluun myös metsästyspuolella Kimmo Ohtosen uuden sarjan sutta käsittelevän osan myötä. Susi tunnetusti herättää suuria tunteita.

Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
10.11.2016 13:57

Metsästäjäliiton tiedottajana saa välillä kiukkuista palautetta, joskus tulee myös vihapuhetta ja uhkailuja. Ei viestinnän ammattilainenkaan kiveä ole, joten usein vihanpurkaukset uuvuttavat, mutta yleensä lähinnä turhauttavat. Miksi? Koska ihminen ei ole looginen vihassaan. Ja virheellisiä mielikuvia on vaikea muuttaa.

Käyttäjän lauri.kontro kuva
Lauri Kontro
19.08.2016 10:27
Metsästys on kuitenkin paitsi iloa ja terveyttä tuova harrastus, myös osa maaseudun taloutta. Riistatalous tuo kansantalouteen euroja ja luo uutta työtä, kirjoittaa Metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro blogissaan. Riistanliha on myös terveydellinen asia. Riista on parasta ja oikeinta lähiruokaa eikä siihen ole käytetty hormoneja eikä antibiootteja.
Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
29.07.2016 13:50

Yle julkaisi uutisen aseiden määrän suhteesta aseilla tehtyjen henkirikosten määrään. Ainoa huono puoli uutisessa on, että ainakin Suomen kohdalla luvut on vedetty hatusta.

Käyttäjän teemu.simenius kuva
Teemu Simenius
29.06.2016 16:31

Eräs asedirektiivin valmistelua läheltä seuraava tuoreehko lakimies totesi surullisena uskonsa lainsäädäntään katoavan aihetta seuraten. Opinnoissaan sinisilmäinen usko lakien oikeellisuuteen, tarpeellisuuteen ja asiantuntevaan laadintaan oli kasvanut lujaksi. Asedirektiivissä taas tunteet, asiantuntemattomuus ja poliitikkojen lehmänkaupat ovat olleet kaikkea muuta kuin mihin hän uskoi.

Käyttäjän sakari.mykra kuva
Sakari Mykrä
06.04.2016 09:33

Susikanta karttuu hyvissä ravinto-oloissa liki kolmanneksella vuodessa. Ja kuten asiat luonnossa tapaavat mennä, niin susienkin nuori polvi lähtee aina ajallaan omiin rientoihinsa. Jos muilta susilta vapaata elintilaa on tarjolla, perustavat nuoret parit reviirin ja alkavat lisääntyä. Näin se menee - vuodesta toiseen.

Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
03.12.2015 13:39

Kuin jotain ikävää tapahtuu, nyky-yhteiskunta ratkaisee ongelmat nopeilla kielloilla ja rajoituksilla. Toisinaan tähän on hyvät syynsä, mutta monesti kielloilla hoidetaan pikaistuksissa jotain muuta kuin varsinaista ongelmaa. Näin tapahtui Suomessa järkyttäneiden kouluammuskelujen jälkeen, ja nyt samaa suunnitellaan EU:ssa Pariisin traagisten terroritekojen jälkimainingeissa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että järkevää asekontrollia ja riittävän tiukkoja lupakäytäntöjä tarvitaan, mutta turhat kiellot aiheuttavat enemmän pahaa kuin hyvää.

Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
03.11.2015 13:26
Olin melomassa kaverini kanssa Pohjois-Karjalan kauniissa korpimaisemassa lokakuussa. Erämaa herkistää mielen ja kirkastaa kielen, eikä siellä kaipaa yleensä kanssaihmisiä, eikä varsinkaan heidän jälkiään. Roskajoukosta on päästävä eroon.
Käyttäjän lauri.kontro kuva
Lauri Kontro
14.08.2015 08:41

Runoilija Bertolt Brecht kysyi aikoinaan, että kun kansa saa vallan, kuka sen saa. Voi siis kysyä, että kun hallitus vaihtuu, mikä vaihtuu.
Muutosta onkin ilmassa. Vaalien jälkeen muodostettu uusi hallitus lupaa uusia tuulia luontopolitiikkaan. Hallituksen ohjelmassa on, luultavasti ensimmäistä kertaa, luontoasioita koskeva linjaus. Luontopolitiikka on otettu yhdeksi kärkihankkeeksi. Tästä on hallitukselle annettava pisteet.

Käyttäjän kai.tikkunen kuva
Kai Tikkunen
14.04.2015 09:12

Eduskuntavaalit lähestyvät vinhaa vauhtia, ja ennakkoäänestys on käynnissä. Metsästäjien kannattaa etsiytyä uurnille sankoin joukoin. Edunvalvonta on demokratiassa hankalaa, jos päättäjistä yli puolet suhtautuu metsästykseen kielteisesti.

Meidän metsästäjien kannattaa ehdokasta valitessa selvittää, mitä mieltä tämä on metsästyksestä ja aseista. Tai muuten on turha vaatia edunvalvontajärjestöjä saamaan ihmeitä aikaan.